Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2021-10-12

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Lyckans fritidsgård är igång

När Lyckans fritidsgård invigdes på Regementsgatan samlades båda unga och vuxna för en underbar kväll.

Det första som mötte besökarna vid invigningen 4 oktober var möjlighet att måla med sprayfärg utanför huset. Inne i lokalerna spelade ungdomar datorspel, biljard och pingis samt testade musikstudion. Personalen bjöd på kanelbullar och bandet Fox Pack svängiga musik blandades med tal och dans.

Om Lyckans fritidsgård

Fritidsgården drivs av Vänersborgs kommuns och vänder sig till ungdomar i hela kommunen. Här har du möjlighet att hänga i en trygg och säker miljö och dessutom själv vara med och skapa fritidsaktiviteter som är roliga och meningsfulla för dig.

Emil som är fritidsledare på Lyckans fritidsgård berättar att det erbjuder möjlighet att spela dataspel, biljard, pingis och sällskapsspel. Du kan dansa, skapa musik eller greja med exempelvis mopeder eller snickeri i verkstan. Fritidsledarna finns även där som stöd om du vill prata med någon eller fråga om saker. Det finns stora möjlighet till kreativa aktiviteter och skapande. På eftermiddagarna kan du dessutom få läxhjälp när du behöver.

Fritidsledare som spelar biljard och tittar in i kameran

Fritidsledaren Emil

Skapa musik i studion

Du kan skapa musik i den nybyggda musikstudion som finns på Lyckans fritidsgård. Studion ger dig en möjlighet att vara dig själv och uttrycka dina känslor eller tankar,

Emad som är ansvarig för musikstudio finns som stöd för dig som har brinnande hjärta för musik. Han kan hjälpa dig med att hantera musiken, med texter och hela vägen fram till om du vill släpa dina låtar i Spotify.

Fritidsledaren Emad sitter vid redigeringsbordet i musikstudion

Emad i musikstudion

I musikstudion kan du vara kreativ och ha roligt samtidigt som du får möjligheten att nå dina drömmar genom musiken.

Dansa i danssalen

Danssalen kan du precis som allt annat boka kostnadsfritt på Lyckans fritidsgård. Är du dansare eller gillar att dansa är det en bra möjlighet att få tillgång till en stor och fullt utrustad danssal.

Salen rymmer större dansgrupper och i vissa fall går det att boka danssalen även när fritidsgården är stängd då du får tillträde med en personlig nyckel.

Meka och bygg i verkstaden

Gillar du att meka, bygga, måla eller laga grejer så är fritidsgårdens verkstad för dig. Kanske vill du ta med din moped eller EPA så att fritidsledaren Fritte kan hjälpa dig att meka med den.

Fritidsledaren Fritte står framför en vägg med upphängda verktyg

Fritte i verkstaden

Öppettider och åldersgränser för Lyckans fritidsgård

Fritidsgården är öppen måndag till fredag 14.00-21.00 fram till jul.

Klockan 14.00-18.00

Fritidsgården är öppen för alla i årskurs 5 och 6.

Klockan 18.00-21.00

Fritidsgården är öppen för alla i årskurs 7 till dagen du fyller 20 år. Det innebär att du i årskurs 5 och 6 lämnar fritidsgården senast klockan 18.00.

Tjejöppet

Tisdagar är det tjejkväll vilket innebär att det är bara tjejer som får komma in på fritidsgården.

Samma åldersgränser gäller när det är tjejöppet som för övriga dagar.

Timjan finns på Lyckans fritidsgård

I lokalerna finns även Timjan med sin verksamhet. David, som är personal, säger att Timjan är en mötesplats för unga och unga vuxna. På fritidsgården hjälper Timjan med att arrangera evenemang och event samt allt som har med kultur att göra. Om du exempelvis är intresserad av att pyssla, skapa och måla kan du möjlighet till det via Timjan. Du som vill ha en danskväll eller en danslärare kan vända dig till Timjan för stöd. Timjan kan hjälpa dig att driva egna projekt ekonomiskt eller med idéer och erfarenhet. Du kan komma i kontakt med Timjan via deras sociala medier eller kika förbi och träffa personalen i fritidsgårdens lokaler.

David på Timjan står vid ett bord fyllt med penslar och färger

David på Timjan

I Timjans verksamhet kan du vara med fram till 25 år. Åldersgränsen skiljer sig därmed från fritidsgårdens, vilket innebär att du inte kan droppa in för stöd. Däremot kan du få support från Timjan genom att kontakta dem, så kommer de till dig om du vill.

Text: Abdisadaq

Foto: Olle Gustafsson

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se