Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2022-06-17

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

25 sommarlovstips i Vänersborg

25 tips på saker att göra under sommarlovet som inte kostar mer än max 50 kronor att göra.

Vill du ha hjälp med ideér på vad du kan göra under sommaren? Är det ganska tunt i plånboken? Vi ger 25 bra tips på saker som kan sätta fart på sommarlovet.

 1. Njut av 10 mil Vänerkust
  Bada under de varma sommarmånaderna och njut av en god glass på stranden. I Vänersborg finns det en rad olika badplatser som Sikhall, Skräcklan, Nordkroken, Boteredssjön, med mera. Se badplatser i kommunen
 2. Bada oavsett väder
  Om du är hellre badar inomhus är Hallevibadet platsen för dig. Det charmiga badhuset i Vargön är en perfekt plats för en eftermiddag med kompisarna.
 3. Spela beachvollyboll
  Spela några rundor volleyboll i Sanden – allt du behöver är en boll och Vänersborgs kommun har fixat resten!
 4. Ta en dag på museet
  Är du sugen på att kolla in Vänersborgs historia eller den stora samlingen fåglar? Kanske suktar du efter kunskap – gå till vårt museum och upplev kunskapens underverk. Det är gratis!
 5. Upptäck världsunika Hunneberg
  Hunneberg är fylld med intressanta platser, fakta och historia – varför inte göra en utflykt; gå på museet, ta en promenad och upplev bergsnaturen, ta en paus för fika/grilla en god lunch eller beskåda det mäktiga vattenfallet på vägen upp.
 6. Låna sportutrustning gratis
  Släpp lös din inre atlet och låna sportutrustning från Fritidsbanken vid Arena Vänersborg. Det finns ett stort utbud av utrustning!
 7. Dagsresa till Borås djurpark
  Är du intresserad av djur så kan du passa på besöka Borås djurpark över dagen den 1 juli. Vet ni vad det bästa är? Det är helt gratis! Inklusive resa – tur och retur. Anmäl dig senast 26 juni!
 8. Besök en fritidsgård
  Vilken plats är bättre än våra Fritidsgårdar där man kan göra alltifrån spela biljard, lyssna på musik, hänga med kompisar, se film, äta mat till hitta nya vänner. Dit kan du gå om du är mellan 11 till 19 år.
 9. Styr upp en picknick
  Finns det något mer somrigt än en picknick? Ta med dig en korg, filt och ett gott gäng kompisar till Skräcklan, Sanden eller en av de många trevliga och lugna platserna som Vänersborg erbjuder.
 10. Prova en ny sport
  Är du sugen på att lära dig något nytt i sommar? Då kan du testa på en rad olika aktiviteter och sporter genom Vänersborgs kommun. Badminton, tennis, generell träning, dans och brottning erbjuds. Se till att anmäla sig så fort som möjligt på ungivbg.se.
 11. Testa din kreativitet
  Är du kreativt lagd, vill skapa eller leka med pyssel är "Take away pysslet" som Timjan erbjuder perfekt för dig. Ta med dig kompisarna hem eller till stranden och släpp lös din kreativitet. Du som är mellan 6- 15 år är välkommen att hämta en “Take away pysslet” på Lyckans fritidsgård.
 12. Gå på konstutställning
  Konsthallen är en plats där kreativitet och intressanta idéer visas upp. Nuvarande utställning handlar just om kreativitet och det går att komma dit både för en guidad tur och gå runt på egen hand. Det är helt gratis!
 13. Upplev Ursand
  Ursand är hem för massa olika roliga aktiviteter. Det finns trampoliner, gräsplaner och en äventyrsbana. Du kan även passa på att träffa deras dvärggetter.
 14. Spela bangolf
  Hårdton i Vargön erbjuder minigolf för endast 40 kronor, vilket kap. Dra dit med familj eller vänner och se vem som lyckas bäst med en klubba och boll.
 15. Spela discgolf
  Frisbeegolf på Resta Gård eller Skräcklan, kan det blir bättre? Ta med dig din egen frisbee eller låna från Fritidsbanken och kasta på.
 16. Besök ett bibliotek
  Eftersom Vänersborgs egna bibliotek för tillfället är stängt på grund av renovering, är detta ett ypperligt tillfälle att ta en runda till Vargön eller Brålanda och kolla in vad de har att erbjuda.
 17. Upptäck stadens historia
  Vänersborg är en gammal stad med mycket historia lite varstans, gå en stadsvandring och leta upp alla olika platser med fakta plakat, såsom Dockhuset eller Skräcklan.
 18. Gymma utomhus
  Tycker du det är roligt att gymma och uppskattar frisk luft samt en bra deal – passa på, nu när det är varmt att träna på en av Vänersborgs utegym. Resta Gård, Skräcklan och Onsjö erbjuder gratis utegym att träna på.
 19. Häng vid slussen
  Ta en promenad till Vänersborgs Slussar och ta en fik vid caféet. Upplev den idylliska porlandet av vatten med en glass eller en bakelse och ett gott skratt med vännerna.
 20. Vinn presentkort i fototävling
  Om du är tävlingsinriktad kan du delta i ungivbg’s uppkommande Instagram tävling. Tävlingen går ut på att ta en somrig bild på Vänersborg och skicka den till oss. Mer information om detta kommer läggas ut vecka 25 på vår instagram.
 21. Gå på skattjakt
  Geocaching är ett perfekt sätt att tillbringa din sommar med spänning och roliga utmaningar. Appen är gratis och man kan både tjäna pengar och byta ut saker med andra spelare.
 22. Övernatta utomhus
  Dra ut campa över helgen med vänner och familj. På Hunneberg har du redan vindskydd uppsatta och redo att använda.
 23. Spana på fåglar
  Fågeltornet vid Sjövallen har länge använts till att spana in Vänersborgs många sjöfåglar. För dig som gillar fåglar eller har ett fotointresse är fågelskådning perfekt.
 24. Fynda secondhand
  Om du vill ha en bra deal och dessutom göra något gott, ta dig till Röda Korset i centrum eller åk ner till Erikshjälpen och kolla in deras Second Hand butiker. Kläder, möbler, dekoration och andra prylar säljs för ett bra pris.
 25. Lär dig skejta eller åka inlines
  För en fartfylld eftermiddag, dra förbi Fritidsbanken och låna med dig en skateboard eller ett par inlines och ta dig bort till skateytan vid vattentornet.

Text: Albin, Elias, Gabriel och Nellie

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se