Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2022-06-30

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Sommaröppen fritidsgård på Sanden

Personer spelar vollyboll på Sanden

Under sommaren har Lyckans fritidsgård och Torpagården öppen fritidsgård på Sanden i Vänersborg.

Fritidsgårdarna håller till i Segelsällskapets lokal nära volleybollplanerna. Där erbjuder de en rad olika roliga aktiviteter såsom pingis, kubb och volleyboll. På plats finns även solstolar och utomhusdushar.

Trygghetsskapande fritidsgård

Det är sju fritidsledare som håller fritidsgården öppen. Vid vårt besök träffar vi fritidsledarna Ylli och Adam. Ylli förklarade att flytten till Sanden beror på ett medborgarlöfte om öka tryggheten i området. Fritidsgården och deras anställda finns alltså där för att erbjuda positiva aktiviteter och sysselsättning.

Vill du läsa mer om medborgarlöftet kan du gå in på Information om Medborgarlöftet på kommunens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De fyra feriepraktikanterna och två fritidsledarna står utanför klubbstugan på Sanden.

Fritidsledare och feriepraktikanter på Sanden.

Sommarens utbud

I lokalen säljer fritidsgårdens svalkande läsk. Saker som pingisbord, TV-spel, brädspel och pyssel erbjuds. Volleybollplanen som ligger bredvid lokalen skapar också möjligheter till aktivitet.

På fritidsgården finns även de fyra feriepraktikanterna Alice, Felicia, Ridwaan och Bilal. Alice och Felicia berättar att ett flertal aktiviteter kommer att anordnas som är anpassade för ungdomar under sommaren. Några kommer de till och med planera och organisera själva.

Den 1 juli åker en buss från fritidsgården till Borås djurpark och i slutet av sommaren arrangeras en resa till Liseberg.

Information om öppettider och fritidsgårdens resor hittar du i sommarlovsprogrammet.

Text: Albin, Elias, Gabriel och Nellie

Foto: Elias och Gabriel

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se