Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2022-07-06

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Visst nappar det på Fiskeskolan

Ledaren Andreas håller ett fiskespö i handen och pratar med unga deltagare.

Ett 40-tal unga Vänersborgare har inlett sommarlovet med årets fiskeskola.

Sommarlovets fiskeskola har en lång tradition i Vänersborg och syftar till att få ungdomar att komma ut i naturen och lära sig fiske.

På fiskeskolan åker man båt, fiskar, fikar och lär sig hur man bäst får fångst. Verksamheten har all utrustning du behöver, förutom flytväst. Om man saknar en flytväst kan man låna det på fritidsbanken. Fiskeskolan arrangeras av Vänersborgs kommun och är helt gratis.

Fiskeskolan hålls av två fritidsledare och två feriepraktikanter. Vi intervjuar fritidsledaren Andreas som berättar att de får gott om napp i Vänern. Denna dag har de fått gädda, abborre och gös.

Vad är målet med fiskeskolan?

Målet med fiskeskolan är att låta ungdomar vara ute i naturen och lära sig fiska. En viktig del av syftet är just att få deltagarna att inse att kan vara kul att vara utomhus. Genom att lära sig fiska lär man sig en rolig aktivitet som kan motivera barn och ungdomar att vara utomhus mer.

Deltagarna lär sig även om olika fiskarter och hur man lättare kan fiska dem. På fiskeskolan lär man sig även hur man hanterar en fisk på bästa sätt för att skada fisken så lite som möjligt om den ska släppas tillbaka.

Text: Albin och Gabriel
Bild: Gabriel

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se