Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2023-01-13

Ökad tillgång till bibliotket i Brålanda

Från den 23 januari erbjuder biblioteket i Brålanda besökare tillgång till lokalerna under särskilda tider även när biblioteket är obemannat.

Under meröppet kan du besöka lokalerna för att låna media i självutlåningsapparaten, hämta reserverade böcker, studera, läsa och träffas på plats, använda datorer, göra utskrifter och kopiera alla dagar i veckan, även när personal inte är på plats.

Egen nyckel till biblioteket

Du som vill ta del av meröppet på biblioteket är välkommen att komma under bemannad öppettid för att få en nyckelbricka samt underteckna avtal för åtkomst till meröppet.

Öppettider

Som vanligt är biblioteket bemannat tisdagar och torsdagar klockan 09.00-13.00 och 15.00–19.00.

Genom meröppet får biblioteksbesökare tillgång till biblioteket måndag-fredag klockan 09.00-21.00 samt lördag-söndag klockan 9.00-16.00.

Pågående satsning på biblioteket i Brålanda

Under det senaste året har det pågått en arbete med att utveckla biblioteket i Brålanda. Lokalerna har fått en uppfräschning och förbättrats. Det har även bland annat skapats en ungdomsavdelning.

- Vi kommer att fortsätta förbättra biblioteket i Brålanda med nya möbler, textilier och mattor så att det blir en trevligare miljö att vistas i, säger Anders Olsson som är ansvarig för Brålandas bibliotek. En retrohörna med gammaldags möbler och en klassikerhylla är även under uppbyggnad.

En nyinvigning av biblioteket i Brålanda kommer att ske senare i år när den nya inredningen är på plats.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se