Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

En man som heter Ove

  • Titel: En man som heter Ove
  • Författare: Fredrik Backman
  • Publicering: 2013

Boken är för dig som vill läsa en underhållande roman. Den är rolig, men emellanåt även lite sorglig. Exempelvis när huvudrollsinnehavaren vill ta sitt liv.

Ove är 59 årig och riktig svensk man som alltid försöker göra det rätta. Han är en bra svensk medborgare. Ove vaknar klockan sex för att varje dag kontrollera bostadsområdets närmiljö. Det kan innebära att flytta felställda cyklar eller kontrollera så inget hamnat fel i källsorteringstunnorna. Han kör Saab. Han tycker att Saab är den enda riktiga bilen. Om man är en bra person och ska köra en bra bil, ska man köra Saab anser Ove.

Men Ove vill ta livet av sig. Livet har blivit tråkigt för honom, han fick sparken från jobbet och hans kära Sonja dog. Plötsligt en dag flyttar det in en ny granne som är gravid och har två barn. Hon heter Parvaneh, och nu börjar det hända saker i Oves liv.

Boken passar bra för alla åldrar. Den är både rolig och lättläst. Man kan lära mycket av Oves liv. Exempelvis om vänskap, och att livet är bättre om man inte isolerar sig från grannar och övriga samhället.

Sammanfattningsvis

Den här boken är bra och enkelt att läsa och förstå. Boken är både rolig och sorglig, och man kan lära sig mycket.

Betyg: 5 (av 5)

Text: Lidya

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM