Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Jag kan tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

- Sara Ohlsson

Efter de tre första sidorna ville jag inte släppa boken. Jag blev inkastad i Olivias oändliga kärlekshistoria om John, jag blev som hypnotiserad av djupet Sara Ohlsson skriver på, hur hon beskriver sina känslor och jag häpnades över hur mycket jag kände igen mig själv.

Sara Ohlssons Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag handlar till stor del om samma problem som tjejer tampats med i alla tider. Rädslan för att bli sedd som slampa. Det där att vilja så mycket, att känna så mycket, att prova saker och egentligen inte förstå vad som skulle vara fel med det.17-åriga Olivia har precis blivit dumpad av snyggJohn och nu kämpar hon efter att ta sig ut ur det där mörket som inte ser ut att ha något slut. Hur överlever man sitt första krossade hjärta? Olivia försöker att ta hjälp av sina kompisar Emma och Tor som pushar henne för att må bättre.

Boken handlar också om Olivias familj hemma i Byxelkrok med en del problem, och även all den vanliga vardagen, dåtiden 2011. En mycket bra allround-uppbyggnad med krisen i centrum. Allt är lättläst, mycket roligt, mycket allvarligt, fint pirrigt, mycket drivet.

Text: Fanny Saxberg

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM