Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Spel

Counter-Strike: Global Offensive

Spelet är ett tävlingsinriktat förstapersons skjutspel där man spelar fem mot fem. Spelet bygger på konflikten mellan terrorister och antiterrorister, som också är de två lagen som finns i spelet. Spelet går ut på att terroristerna ska placera en bomb på någon av de två olika bombplatser som finns och det är polisernas uppgift att förhindra att bomben exploderar. Detta kan dem göra genom att eliminera terroristerna eller desarmera bomben om den har placerats ut.

Matcherna spelas i rundor om 2 minuter/1.75 minuter och det är bäst av 30 rondor som gäller. Terroristerna vinner en runda om dem eliminerar alla antiterrorister eller om bomben exploderar. Antiterroristerna vinner om dem eliminerar terroristerna, om tiden tar slut eller om dem desarmerar bomben. Som hjälp har man vapen och granater som kan användas för att ta ut sina motståndare, förhindra att sina motståndare ser en.

Varför skulle man vilja spela detta?

Man rycks snabbt in i det och spelet är inte är så svårt att lära sig, utan man lär sig grunderna väldigt snabbt. En vecka att lära sig och en livstid att bemästra bör man dock påpeka.

Det är svårt att sätta ord på varför man tycker att det är kul. Det är nog det klassiska att man kan få en rank som man kan förbättra, vilket bygger upp ett beroende att vilja nå den högsta ranken. Det är enkelt spela med sina kompisar. Det blir inte tråkigt fast man spelar 30 runder. Ibland är det så lätt att vinna över motståndarna så du hinner inte ens 20 runder.

Saker som är bra:

  • Enkelt att spela med sina kompisar.
  • Billigt, ca $10 på steam.
  • Går snabbt att lära sig.

Saker som kan förbättras.

  • Bättre skydd mot fuskare.
  • 128tick servrar i matchmaking.

Betyg på spelet

Counter-strike: Global Offensive får betyg 8 av 10 möjliga.

Text: Henrik Dahlgren

KONTAKT

Mattias Fredén
Redaktör för ungivbg.se

Telefon
0521-72 11 30

E-post
mattias.freden@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM