Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.
Filmposter för Hundraåringen

Hundraåringen - som klev ut genom fönstret och försvann

År 2009 publicerades en bok av författaren Jonas Jonasson som blev den mest sålda och uppskattade boken det året. Nu, i slutet av 2013 kom den som film. 

Den handlar om en gubbe vid namn Allan Karlsson, spelad av Robert Gustafsson, som just fyllt hundra år. På sin födelsedag rymmer han från ålderdomshemmet som han bor på utan vidare planer och det resulterar i att han blir jagad av ett MC-gäng och rider på en elefant. Fast detta är käre gamle Allan van vid. Hela hans liv har bestått av sanslöst spännande äventyr där alla skriker åt honom; allt från att träffa diktatorer som Franco och Stalin till att arbeta både i arbetsläger och för CIA. 

Denna film var mycket underhållande. Det var få tillfällen då man inte skrattade eller log brett. Alltid hände något oväntat som kunde slutat illa men som Allan alltid tog sig ur tack vare sitt sätt att aldrig vara helt uppmärksam eller förstående över situationen. Den var väldigt lik Forrest Gump på det sättet vilket gör den till en helt fantastisk film. Den får 4 utav 5 i betyg. Fruktansvärt rolig och spännande, dock lite av en besvikelse eftersom det var mycket i boken som inte var med i filmen. Helt klart sevärd för alla och rekommenderas starkt! 

Hampus Carl Allan Olsen Lundh, 2013

Facebook

INSTAGRAM