Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.
Logo för Hungerspelen

Hungerspelen

Vi sitter förväntansfulla på den översta raden, väntande på det som SF bio har valt att kalla för "smygpremiären" av den efterlängtade filmen Hungerspelen. 2008 släpptes den första delen av Suzanne Collins succé-trilogi, som blivit extremt populära böcker bland ungdomar överallt i världen. Nu är det dags för alla andra att se filmatiseringen.

Handling

Vi befinner oss i framtiden, i det som finns kvar av Nordamerika. Landet som kallas Panem är uppdelat i tolv distrikt vilka alla styrs av regeringen, som befinner sig i det rikaste av distrikten, distrikt 1.

För att distrikt 1 inte ska förlora sin makt anordnas varje år det som kallas för Hungerspelen. Från varje distrikt väljs en pojke och en flicka mellan 12 - 18 år. Dessa 24 barn skickas sedan in på en arena där de får kämpa för sina liv. För det är bara vinnaren som kommer levande ut. Och allt direktsänds på TV hela tiden, dygnet runt. Vi får följa Katniss Everdeen från det fattigaste distriktet, distrikt 12, i hennes kamp för överlevnaden.

Med Oscarnominerade Jennifer Lawrence i huvudrollen som Katniss, har hon mycket att leva upp till. Och speciellt med tanke på alla Hungerspelens hängivna fans som inte kommer nöja sig med en halvdan insatts. Men både hon och de andra skådespelarna gör ett riktigt bra jobb, och filmen har redan blivit kallad ett mästerverk. Troligtvis också med tanke på att den är grymt regisserad av Gary Ross.

Filmens relativt långa längd på 2 timmar och 20 minuter har ingen betydelse, och man vill bara se del två av trilogin på en gång. Men just nu ser det ut nu måste vi vänta ända tills november 2013, men det lär bli värt väntan.

Betyg: 5 av 5

Av: Lovisa Meijer

Facebook

INSTAGRAM