Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.
Filmposter Twilight Breaking Dawn

Twilight: Breaking Dawn part 2

Med popcorn i knäet sitter vi i en fullsatt biosalong klockan 23.59 onsdagen den 13 november 2012, nyfikna på vad denna film kan erbjuda.

Förväntningarna var mycket höga då vi så gärna ville veta vad som hände i den avslutande filmen. Skulle Bella välja Jacob eller Edward?

I den förra filmen Breaking dawn part 1 kastas vi in i Bellas och Edwards drömbröllop, men i filmens värld är ett omöjligt slut inte helt oväntat, framförallt inte när det är Twilight vi pratar om.

Det sista vi såg i Breaking dawn part 1 var Bellas (spelad av Kristen Stewart) knallröda pupiller. Hon hade fått sin högsta önskan uppfylld, att bli en vampyr precis som sin älskade Edward (spelad av Robert pattinson). I första delen får vi även se när Bella och Edward blir föräldrar till Renesmee, som växer otroligt fort.

I denna femte (och avslutande) film är hon pånyttfödd i en kropp som aldrig behöver sova eller äta. Bella har lämnat sitt människoliv bakom sig, och har nu ett evigt liv att se fram emot. Vad som stoppar den odödliga familjen är härskarklanen Volturi som inte uppskattar att klanen Cullens har fått tillökning på olaglig väg. En rädsla sprids hos familjen Cullen, men även hos oss i biosalongen.

En hård och våldsam kamp mellan Volturi, Cullens och Jacobs varulvsbröder uppstår på en snöbelagd fält, mitt ute i skogen. Vilket får familjemedlemmarna att reagera.

Trodde vi! Alice's begåvning - att kunna se in i framtiden - lurar oss. Men för några minuter satt våra naglar långt in i handflatan.

Utan att vilja avslöja för många detaljer (det är ju trots allt en film vi rekommenderar att ni ser med egna ögon) får vi lov att säga att Breaking dawn part 2 var en bra film, som definitivt nådde upp till våra förväntningar. En glad och lycklig historia blandat med lite våld och starka scener kunde inte slå bättre.

Gabriella Lundberg & Fanny Saxberg - 14 november 2012

Facebook

INSTAGRAM