Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Tips inför studenten

Studentbudget

Gör en budget där du bestämmer hur mycket pengar du vill lägga ner på dina studentkläder, balkläder, studentmössa och studentplakat. Försök att sätta upp en rimlig budget som du vet att du klarar av. Glöm inte att studenten är en kul upplevelse, som inte handlar om att slösa alla dina besparingar. Jämför olika hemsidor när du ska handla inför studenten, detta hjälper dig att spara pengar.

Studentkläderna

Klädkoden för studentdagen är finare kläder. Vanligtvis har tjejerna på sig vita klänningar och killarna vita skjortor och kostym. Dock är det inte ett krav, det vill säga du bestämmer vad du vill ha på dig. Ett tips är att ha bekväma student kläder och skor, detta eftersom det kommer bli en del springande och hoppande på studentdagen.

Studentbalen

Klädkoden för balen är finare kläder. Vanligtvis har tjejerna på sig klänningar och killarna kostym. Dock är detta inte ett krav, det vill säga du bestämmer vad du vill ha på dig. Var inte rädd för att sticka ut på ett stilfullt sätt.

Studentmössa

Studentmössan bärs på studentdagen. Studentmössor finns att beställa från flera hemsidor. Du designar din studentmössa själv och kan välja extra tillval om du önskar. Beställ din studentmössa i god tid, eftersom det tar upp till flera veckor om inte månader att få hem studentmössan. Sidor som säljer mössor hittar du enkelt med en googling. Jämför gärna olika sidor med varandra innan du slår till.

Studentplakat

Studentplakat är en skylt som dina anhöriga håller upp vid utspringet för att du ska hitta dem i vimlet. På studentplakatet så finns det en gullig, pinsam eller rolig bild på dig som tar studenten. På plakatet framgår också ditt namn och klass. Beställ din studentplakat i god tid innan studenten, det tar en till flera veckor att få hem studentplakatet. Sidor som säljer plakat hittar du enkelt med en googling. Jämför gärna olika sidor med varandra innan du slår till.

Tidsplanering

Se till att köpa och beställa allt inför studenten i god tid så att allt hinner komma fram innan studentdagen. Om du känner dig stressad och inte vet vad du ska göra så bör du vända dig till dina klasskamrater, ni sitter i samma båt och kan hjälpas åt!

Text: Nadia

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se