Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-04-01

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Digital revolution i Vänersborg inom undervisning i klassisk musik

Musik och musikutbildning har stor betydelse i alla lägen – inte minst i Corona-tider! Därför anordnar Nationellt centrum för musiktalanger (NCM) sina populära kurser på nätet under våren.

Vänersborgs kommun är platsen där konceptet med kurshelger för unga talanger har utvecklats under många år. NCM har valt Vänersborg till sin hemvist för att kunna ta emot landets och Nordens främsta klassiska musiktalanger och instruktörer från högskolor i hela Europa.

Men under våren ställer NCM dock om till digitala helgkurser. Det betyder att hundratals individuella lektioner, grupplektioner, master classes och föreläsningar kommer att ges som videokonferenser på en webbaserad plattform.

Redan nu till helgen, 3-4 april genomförs den första digitala helgkursen. En av instruktörerna är Kristoffer Dolatko. Han arbetar till vardags bland annat på Musikerutbildningen på Birger Sjöberggymnasiet, men har hela Europa som sin arbetsplats. Han har i flera år undervisat enskilda duktiga violinelever över nätet.

- Jag har alltid gillat att undervisa över nätet, och nu är det enda alternativet, menar Kristoffer som undervisar elever i bland annat Spanien, England, Danmark, Norge. Vi ser framemot nya digitala upplevelser.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se