Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-04-27

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Vänersborgare höll i spakarna vid första musikkursen online

NCM:s första online-kurs för klassiska musiktalanger hölls 3-4 april. 50 ungdomar och 15 instruktörer deltog från sina hem.

Från Vänersborg, hemvisten för Nationellt centrum för musiktalanger (NCM), styrdes allting via en digital plattform och musiken ljöd runtom i Norden och på andra håll i Europa.

- Med teknikens hjälp kunde vi koppla ihop kursens unga talanger, som bland annat kommer från skolor i Sverige, Danmark och Norge med exempelvis en violinprofessor från London, en internationellt efterfrågad cellosolist från Sverige och en legendarisk rockmusiker som arbetar genreöverskridande. Det blev lika spännande som på våra live-kurser, berättar Ulrich Kaatz, konstnärlig och pedagogisk ledare vid Nationellt centrum för musiktalanger.

På två dagar hölls 150 lektioner: enskilda lektioner, master classes, grupplektioner, teoriundervisning, föreläsningar och uppvisningar. Se och hör ett smakprov på 3 minuter i YouTube-länken nedan.
Och mer ska det bli – nästa online-kurs ges redan kommande helg den 1-3 maj med ännu fler deltagare och lärare och igen med Vänersborgare vid spakarna.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se