Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-04-20

Undervisar du oboe, fagott, valthorn, viola eller kontrabas?

Bild på flera musikinstrument

Fokusinstrument: Kollegialt samarbete över hela landet!

Nu kan både du och dina elever medverka i NCM:s nya online-program för dessa fokusinstrument!
Du ger lektioner och får en ersättning för det, eleverna får avgiftsfria lektioner och nya kompisar med samma intressen. Vill du inte ge lektioner och bara skicka dina elever är det självklart ok också.

Genom kollegialt samarbete med andra pedagoger stärks undervisningen på dessa instrument som behövs överallt i hela landet och på alla nivåer. Förfarandet är enkelt: den första helgen varje månad får du och dina elever (ca 10 - 18 år) möjlighet att koppla upp dig mot NCM:s online-kurser på nivå 1 och 2 dvs på Öppna kurser eller kurser inom Öppna programmet. Ni medverkar en helg eller flera.

Enda kravet är att du värvar en kollega på samma instrument som också tar med sig elever. Minsta antal elever som ni ska ta med er är tre elever var. Du kan undervisa dina, din kollegas eller andras elever, lyssna på andras lektioner, träffa och samarbetar med NCM:s pedagoger osv. Skickar du färre än tre elever så är de välkomna ändå och du kan men måste inte följa med och auskultera. NCM:s online-teknik är enligt alla som har varit med smidigt att använda - NCM har hittills hållit över 2 000 online-lektioner.

Välkommen att anmäla dig och/eller dina elever på www.vanersborg.se/ncmlänk till annan webbplats redan till den 1 och/eller 2 maj där vi genomför vårt första pilotprojekt! NCM:s kontaktuppgifter finns på samma sida, välkommen att höra av dig.