Gå till innehåll

Verktygsfält

Onsdag 11 oktober

Det här händer onsdagen den 11 oktober!

LUNCHBÖN

En stund för stillhet och eftertanke.

Arrangör: Svenska kyrkan Vänersborg & Väne-Ryr
Tid: 11 oktober kl 12
Plats: Vänersborgs kyrka
För mer information: 0521-26 55 00

SÄKER SENIOR/VÅFFELCAFÉ

Barbro Ekman från Civilförsvarsförbundet besöker kommunens träffpunkter för seniorer, med föreläsningen ”Säker Senior” som syftar till att ge dig kunskap om hur olycks- och skadebilden ser ut för personer i åldrarna 65+ och hur du kan göra för att förebygga dessa skador. Självkostnadspris.

Arrangör: Senior i VBG och Svenska kyrkan Vänersborg & Väne-Ryr
Tid: 11 oktober kl 14-16
Plats: Träffpunkt Mariero, Marierokyrkan


GOSEDJURENS NATT PÅ MUSEET

Vad hittar gosedjuren på för bus när de är på museet under kvällen och natten? Välkommen till oss med ditt gosedjur tisdag 10 oktober. Efter en rundtur på museet får du säga hej då till gosedjuret som stannar kvar på museet.

Du hämtar ditt gosedjur onsdag 11 oktober samma tid som du lämnade det på tisdagen. Då får du också veta vad gosedjuren hittat på under natten. Greta som jobbar på museet tar hand om gosedjuren hela natten. Märk ditt gosedjur med
en lapp hemma så vi enkelt kan lämna tillbaka det till dig dagen efter. För barn födda år 2015-2018. Anmäl dig till anne.ekstedt@vanersborg.se senast fredag 6 oktober. Ange vilken grupp du vill tillhöra enligt nedan.

Tisdag 10 oktober, rundtur och inlämning
Tid: Grupp 1 kl 16-17, Grupp 2 kl 17-18
Plats: Vänersborgs museum

Onsdag 11 oktober, Hämtning och berättelse om vad gosedjuren hittat på under natten.
Tid: Grupp 1 kl 16-17, Grupp 2 kl 17-18
Plats: Vänersborgs museum


KLIMATSMARTA KVÄLLEN

För tredje året i rad arrangerar Vänersborgs kommun Klimatsmarta kvällen. Kom på föreläsningar och få praktiska tips! Kvällen avslutas med mingel, fika och för de som vill även en mindre workshop. Ta med ett plagg! Temat ”klimatsmart mode” röstades fram av besökare under Aqua blå. Kostnadsfritt, anmälan senast 10 oktober till paulina.jennerhav@vanersborg.se

HELT ENKELT - ETT BÄTTRE LIV TILL HALVA PRISET
Föreläsning av Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg, författarna till böckerna ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev Lokalt”. Längtar du efter mer frihet och
hållbarhet i ditt liv? Få inspiration och kunskap till att ta stegen som passar även för en aktiv barnfamilj. Vi får höra hur en budget kan göras och vilka val som kan vara betydelsefulla. Det kan vara telefonabonnemang, vardagsresor eller matsvinn som är pusselbitar till lägre utgifter, större frihet och enkelhet - oavsett om ekonomin är tajt, du vill jobba mindre eller spara.

KLIMATSMART MODE
Intresserad av kläder och stil men också av hållbarhet? Få en inblick i hur modeindustrin fungerar och hur du kan bygga upp en bra garderob utan fast fashion. Smarta tips om hur du hittar rätt i second hand och även hur du lagar och sköter dina kläder. Föreläsning av Lotta Gergils Aston, Ljungskiles Garderob.

FRAMTIDENS TEXTILINDUSTRI - ”HUR VI TAR HAND OM ÖVERFLÖDET AV KLÄDER”
Föreläsning av Elin Segerlind från Wargön Innovation AB. Vad gör du med dina gamla kläder? Hur möjliggör vi för second hand, remake och reparationer? Kommande krav på utsortering av textil, precis som vi idag sorterar papper och plast, öppnar upp dörrarna för storskalig sortering och värdering.

Arrangör: Vänersborgs kommun
Tid: 11 oktober, kl 18
Plats: Vänersborgs bibliotek


OM MATERIALET KUNDE BERÄTTA, VAD SKULLE DU HÖRA?

En utställning av barns skapande med naturmaterial och återbruk kopplat till EU-projektet ORE. Projektet syftar till att skapa utemiljöer där barn kan utforska och lära med sina sinnen och där hållbarhet är i fokus. Pinnar, stenar och kapsyler är barnens skatter och skapandet sker i vår gemensamma lek.

Arrangör: Hallebergs förskola
Tid: Fönsterutställning hela veckan
Plats: Sundsgatan 8, Vänersborg


DIGITAL GUIDNING AV AXPLOCK UR NATURVÅRDSKARTAN

En digital guidning till några kända värdefulla naturområden som ingår i kommunens nya naturvårdsstrategi. På ett pedagogiskt sätt visar vi upp hur du ska tolka naturvårdskartan.

Arrangör: Vänersborgs kommun
Tid: 9-12 oktober kl 8-12 & 13-16,13 oktober kl 8-12 & 13-15
Plats: Kommunhusets foajé, Sundsgatan 29, Vänersborg


BANDY FÖR ALLA

IFK Vänersborg kommer under Hållbarhetsveckan att besöka äldreboenden och boenden för personer med funktionsnedsättningar i Vänersborgs kommun. Vid besöken kommer vi även dela ut matchbiljetter till IFK Vänersborg – Sirius som spelas fredag 1 december kl 19 i Arena Vänersborg. Matchen kommer gå under namnet ”Bandy för alla”. För mer information kontakta: info@ifkvanersborg.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 september 2023