Gå till innehåll

Verktygsfält

Tisdag 10 oktober

Det här händer tisdagen den 10 oktober!

REFLEKTIONER OM ETT HÅLLBART LIV

Andakt med fika och samtal.

Arrangör: Svenska kyrkan Vänersborg & Väne-Ryr
Tid: 9, 10, 12 och 13 oktober kl 10
Plats: Marierokyrkan, Vänersborg
För mer information: 0521-26 55 00

LUNCHDISCO

Gratis och för alla! När dansade du senast på lunchen? Inte igår, eller hur? Välkommen att under en halvtimme svettas loss till sköna toner i gott sällskap till vad som kommer att bli årets mest originella lunchmöte. Kom som du är! Dansa loss och ha kul!

Vad gör man om man inte kan dansa? Om man känner sig löjlig? Glädjande nog måste man inte dansa på något speciellt sätt för att få ut hälsofördelarna av dans. Tvärtom har det visat sig att om man dansar professionellt, eller tävlingsdansar och eftersträvar perfektionism, kan hälsofördelarna minska. Dansens positiva effekter på hälsan kan leda till bättre minne, förbättrad puls, kondition, självkänsla och kroppsuppfattning samt minskad smärta, trötthet och stress. Dans fungerar också som humörhöjare. Vi ses på dansgolvet! Begränsat antal platser, först till
kvarn.

Arrangör: Rådet för hälsa och social hållbarhet, Kulturens Vänersborg och
Musik- och kulturskolan Vänersborg.
Tid: 10 oktober kl 12.30-13
Plats: Gröna salen, Vänersborgs bibliotek

SÄKER SENIOR

Barbro Ekman från Civilförsvarsförbundet besöker kommunens träffpunkter för seniorer, med föreläsningen ”Säker Senior” som syftar till att ge dig kunskap om hur olycks- och skadebilden ser ut för personer i åldrarna 65+ och hur du kan göra för att förebygga dessa skador.

Arrangör: Senior i VBG.
Tid: 10 oktober kl 14
Plats: Träffpunkt Frändefors, Sågaregatan 2

TILLSAMMANSODLING – ATT ODLA GEMENSAMT

Digital föreläsning av Ida Mackegård som ämnar att inspirera fler att odla, och se var det kan leda i förlängningen. Anmäl dig till ida.mackegard@hushallningssallskapet.se så får du en länk till föreläsningen.

Arrangör: Hushållningssällskapet Västra.
Tid: 10 oktober kl 15
Plats: Länk fås vid anmälan


GOSEDJURENS NATT PÅ MUSEET

Vad hittar gosedjuren på för bus när de är på museet under kvällen och natten? Välkommen till oss med ditt gosedjur tisdag 10 oktober. Efter en rundtur på museet får du säga hej då till gosedjuret som stannar kvar på museet.

Du hämtar ditt gosedjur onsdag 11 oktober samma tid som du lämnade det på tisdagen. Då får du också veta vad gosedjuren hittat på under natten. Greta som jobbar på museet tar hand om gosedjuren hela natten. Märk ditt gosedjur med
en lapp hemma så vi enkelt kan lämna tillbaka det till dig dagen efter. För barn födda år 2015-2018. Anmäl dig till anne.ekstedt@vanersborg.se senast fredag 6 oktober. Ange vilken grupp du vill tillhöra enligt nedan.

Tisdag 10 oktober, rundtur och inlämning
Tid: Grupp 1 kl 16-17, Grupp 2 kl 17-18
Plats: Vänersborgs museum

Onsdag 11 oktober Hämtning och berättelse om vad gosedjuren hittat på under natten.
Tid: Grupp 1 kl 16-17, Grupp 2 kl 17-18
Plats: Vänersborgs museum
Arrangör: Vänersborgs kommun


ETT HÅLLBART LIV

Johanna Stål är en av Sveriges vassaste trendspanare på hållbarhetsområdet. Hon är chefredaktör och grundare av hållbarhetsmagasinet Camino, har intervjuat världens främsta inom hållbarhet, arbetat med Sveriges mest kunniga forskare och skrivit flera böcker i ämnet.

Johanna Stål delar i sin föreläsning med sig av sina 10 bästa tips för en mer hållbar planet och ger ingångar till hur man kan börja, vad som är mest effektivt att lägga
sin energi på och kring hur man gör det roligare.

Arrangör: Svenska kyrkan Vänersborg & Väne-Ryr
Tid: 10 oktober kl 18.30
Plats: Vänersborgs kyrka

OM MATERIALET KUNDE BERÄTTA, VAD SKULLE DU HÖRA?

En utställning av barns skapande med naturmaterial och återbruk kopplat till EU-projektet ORE. Projektet syftar till att skapa utemiljöer där barn kan utforska och lära med sina sinnen och där hållbarhet är i fokus. Pinnar, stenar och kapsyler är barnens skatter och skapandet sker i vår gemensamma lek.

Arrangör: Hallebergs förskola
Tid: Fönsterutställning hela veckan
Plats: Sundsgatan 8, Vänersborg

DIGITAL GUIDNING AV AXPLOCK UR NATURVÅRDSKARTAN

En digital guidning till några kända värdefulla naturområden som ingår i kommunens nya naturvårdsstrategi. På ett pedagogiskt sätt visar vi upp hur du ska tolka naturvårdskartan.

Arrangör: Vänersborgs kommun
Tid: 9-12 oktober kl 8-12 & 13-16,13 oktober kl 8-12 & 13-15
Plats: Kommunhusets foajé, Sundsgatan 29, Vänersborg


BANDY FÖR ALLA

IFK Vänersborg kommer under Hållbarhetsveckan att besöka äldreboenden och boenden för personer med funktionsnedsättningar i Vänersborgs kommun. Vid besöken kommer vi även dela ut matchbiljetter till IFK Vänersborg – Sirius som spelas fredag 1 december kl 19 i Arena Vänersborg. Matchen kommer gå under namnet ”Bandy för alla”. För mer information kontakta: info@ifkvanersborg.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 september 2023