Gå till innehåll

Verktygsfält

Aktuell utställning

Just nu pågår installeringen av utställningen som genomförs tillsammans med HDK-Valand - Högskolan för konst och design

Tre stenciler, måne, hjärta och ögon som är fasttejpade på en vägg.

många bäckar små [where the rivers meet]

26 april - 25 maj
Vernissage fredag 26 april kl. 18.00-20.00

En utställning producerad i samarbete med Göteborgs Universitet, HDK-Valand - Högskolan för konst och design. Tolv andraårsstudenter från kandidatprogrammet i Fri konst har tolkat och inspirerats av Vänersborgs stad och plats.

Studenterna har besökt och presenterats inför ett flertal olika platser i samhället. Platser som ger Vänersborg dess unika särdrag likväl de som likställer den med andra städer i landet. Vänersborgs museum, Stora Biografen och Skräckleparken har varit några av dessa platser som de besökt.

I sin konstnärliga praktik har studenterna detekterat fram delar av det som utgör essensen av Vänersborg. Konstverken de producerat under våren och du presenterar i en gemensam grupputställning lyfter fram både lokala och övergripande existentiella och humanitära frågeställningarna inom ämnen som natur, historia, myter och samhällsfrågor.

Medverkande studenter: Adam Svensson, Alice Lindh, Beverly Jo, Joel Arvidsson, Melissa Johansson, Mia Borstrand, Mina Stokke, Nika Samed-Zade, Ruth Waters, Shawn Vieron, Stina Eriksson och Xie Jiahao
Medverkande lärare: Behjat Omer Abdulla och Kjell Caminha

Personer på ett berg vid vattnet.

Öppna ateljé

Välkommen till konsthallens ateljé där du får testa på de material och tekniker som visas i utställningen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 april 2024