Gå till innehåll

Verktygsfält

Jazz Mini Camp / Impro Day Camp

Jazz Mini Camp (JMC) och Impro Day Camp (IDC) är dagskurser för ungdomar mellan 11-15 respektive 16-20 år. Under en dag får deltagarna spela i ensemble, jobba med improvisation, samspel och få repertoarkännedom.

Jazz Mini camp Impro Day Camp 21 maj kl 10.00-18.00

Anmälan är öppen, sista anmälningsdag 19 maj:
https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=1135298X376029373X99477 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det spelar ingen roll om deltagaren är nybörjare på jazz/improvisation eller om den redan har spelat ett tag, vi delar in i grupper efter nivå. Det viktigaste med dagen är att bli inspirerad till fortsatta studier och att få träffa andra ungdomar med samma intresse av jazz och improvisation.

Är ni redan en befintlig grupp eller ensemble, då kan ni delta som grupp. Kanske har ni en konsert eller annat projekt på gång och vill ha fördjupning inom något speciellt område? Då kan ni ta med detta till JMC eller IJD och få coaching från några av de främsta musikerna inom svensk jazz. Ni har då också ansvaret att lägga fram vad det är ni vill jobba med under dagen (vilka låtar, specifika ämnen på övningar osv.), så får ni undervisning ut efter detta.

Förkrav JMC: Du ska ha spelat på ditt instrument ett tag och kunna hantera det väl. Du behöver kunna ta instruktioner via noter, ackord och/eller gott gehör och kan alltså inte vara nybörjare på ditt instrument.

Förkrav IDC: Du ska kunna grunderna inom jazz och jazzensemble och ha god kunskap om jazzteori och en grundläggande kunskap om genren och repertoaren.

Kostnad: 400:- (inkl lunch och fika under dagen)
Tid: kl 10.00-18.00
Plats: Vänerparken 5, Vänersborg

Kurser 2023:
12 mars
21 maj
15 oktober
6 december

Jobbar du som musiklärare och musikpedagog och vill lära dig mer om improvisation? Du kan också anmäl dig och använda kursen som fortbildning. Maila oss för mer information!

Jazz Mini Camp hålls fyra gånger om året.
Alla gästlärare som jobbar i vår verksamhet kommer från Sveriges och nordens jazzelit och har stort intresse för att jobba som mentorer och stöd för kommande musikergeneration.

Tillgänglighet och jämlikhet: Alla våra lokaler och samarbetspartners har anpassade lokaler för funktionshindrade. Vi tillämpar också i största möjliga mån genuspedagogik och jobbar aktivt för människors lika värde och rättigheter till samma utbildning, framtidsdrömmar och tillgång till kunskap.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 mars 2023