Gå till innehåll

Verktygsfält

Jazzkurs Vänersborg

På denna sida hittar du information om Vänersborg Jazz Academys sommarkurs, Jazzkurs Vänersborg som genomförs under sista veckan i juli varje år.

Om antagning 2023: 12 juni går besked ut om man kommit med. Då får ni också schema och övrig info om kursen.

Affisch Jazzkurs Vänersborg 23-28 juli för unga musiker 13-25 år

Klicka för att se bilden större.

Jazzkurs Vänersborg 23-28 juli 2023
Anmälan är öppen, sista anmälningsdag 9 juni:
www.netigate.se/a/s.aspx?s=1127136X371319997X86593Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Om Jazzkurs Vänersborg
Kursen är för dig mellan 13 och 25 år och bjuder på inspirerande workshops, master classes, öppna jam och avslutande jazzfest med lärare och elever. Under en dryg vecka samlas ungdomar från hela Sverige/norden för att spela, jamma, träffa nya spelkompisar och jobba med några av Sveriges främsta jazzmusiker som gästlärare. Kursen är ensemblebaserad, där samspel och jazzens grunder är navet. Sedan byggs det på under veckan med Master class, där deltagarna också får individuell coahing på sitt instrument.

Workshops hålls också under veckan i t ex rytmik, komposition, improvisation, music management, skivutgivning m.m. Det är olika från år till år. Varje kväll är det jam, vissa arrangerade där också lärarna är med och spelar. Hela kursen avslutas med en konsert där alla ensemblerna spelar upp material från veckan. Konserten är öppen för allmänheten.

Vänersborg Jazz Academys kurser har för många unga musiker varit språngbräda ut i musikerlivet, till jobb och högre utbildning. Vi är ett komplement till de fasta utbildningar som finns (musikgymnasium, folkhögskola och musikhögskola). Här får unga musiker träffa etablerade jazzmusiker och inspireras till fortsatt arbete med sin utbildning.

Kursavgift: 3900:- (hotell, frukost, lunch, middag)
Kursavgift BO HEMMA: 2900:- (lunch och middag)

Bra att veta: Ljudprov är obligatoriskt. Ljudprov kan vara filmat med mobilkamera eller länkar till egen youtubekanal eller liknande. Vi behöver bara ett prov på var i utvecklingen deltagaren är just nu för att vi ska kunna placera alla i så bra grupper och ensembler som möjligt. Innan har detta varit valfritt men vi ser att vi nu måste göra detta moment i ansökan obligatoriskt för att vi ska kunna göra kursen så kvalitativ som möjligt för alla.
Förkrav: Du ska ha spelat några år på ditt instrument och kunna hantera det. Du ska kunna ta instruktioner via noter, ackord och/eller väldigt gott gehör.

Det är först till kvarn som gäller på alla platser förutsatt att du har ett godkänt och inspelat ljudprov som du har skickat till oss i tid.
Besked om du har blivit antagen kommer någon dag efter sista anmälningsdag.

Tillgänglighet: Alla våra lokaler och samarbetspartners har anpassade lokaler för funktionshindrade. Vi tillämpar också i största möjliga mån genuspedagogik och jobbar aktivt för människors lika värde och rättigheter till samma utbildning, framtidsdrömmar och tillgång till kunskap.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 maj 2023