Hoppa till innehåll

 

Föräldrasamverkan

Inskolningen är en introduktion i förskolan för både barn och föräldrar. På vår förskola har vi ofta gruppinskolning d.v.s. flera barn skolas in samtidigt. Detta är ett bra tillfälle för nya barn och föräldrar att lära känna varandra.
Alla barn har olika behov därför kan inskolningarna se olika ut.

Överinskolning är när barnet flyttar från en småbarnsavdelning (1-3 år) till en syskonavdelning (3-5år) inom förskolan. Oftast sköter personalen på förskolan överinskolningen. Som föräldrar är ni alltid välkomna att delta.

En viktig del i föräldrasamverkan är den dagliga kontakten när ni föräldrar lämnar och hämtar ert barn. Då har vi tillfälle att ge varandra aktuell information.

Under hösten har vi uppföljningssamtal med föräldrar till nyinskolade barn. På våren erbjuder vi alla föräldrar ett utvecklingssamtal. Inför detta samtal ber vi er föräldrar svara på några frågor kring ert barns vistelse på förskolan.

Lucia firar vi oftast gemensamt på förskolans gård. När skymningen faller på luciadagens eftermiddag bjuder vi på stämningsfull sång, glögg och pepparkakor.