Hoppa till innehåll

 

Vår förskola

Vår förskola består av fyra avdelningar:

Gul     1-3 år
Grön   1-3 år
Blå    3-5 år
Röd   3-5 år

Kastanjevägens förskola ligger på Torpaområdet med närhet till natur och lokaltrafik. Förskolan helrenoverades invändigt under 2019 – 2020 och då förnyades även vår utemiljö.

När man börjar på förskolan så börjar man också på det första steget i det svenska utbildningssystemet. Förskolans läroplan heter Lpfö 18 och beskriver förskolans värdegrund och uppdrag. Förskolan styrs av skollagen och läroplanen. Läroplanen finns att läsa i sin helhet på

https://www.skolverket.se/undervisning/forskolan/laroplan-for-forskolan/laoplan-lpfo-18-for-forskolan Länk till annan webbplats.

Vi har en stor härlig gård som inbjuder till lek och rörelse bland lekutrusning och natur. Här kan barnen utforska sin omgivning, utveckla sin motoriska förmåga och leka tillsammans.

Vi har ett eget tillagningskök med en kock som lagar all vår mat. Barnen bjuds på smaker från olika delar av hela världen, barnen är även delaktiga i planeringen av matsedel och till viss del även tillagningen.

På vår förskola möts vi i en mångfald där alla deltar och blir en tillgång i utbildningen. Vi arbetar aktivt med att skapa en kommunikativ lärmiljö där barnens tankar och frågor är viktiga och vi möts och lär tillsammans och av varandra.

”Kom till oss och se, mångfald och kvalite’”


KONTAKT

Kastanjevägens förskola
Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Kastanjevägen 40, Vänersborg

Rektor:
Anneli Lindgren

Telefon:
0521-72 10 33

E-post:
anneli.lindgren@vanersborg.se