Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Föräldrasamverkan

Ni som föräldrar är viktiga
Som förälder är du en viktig resurs i förskolan. Du är den som känner ditt barn bäst och kan informera om barnets förhållanden och egenheter. Du har rätt till inflytande. Dra dig inte för att tala om hur du vill att förskolan skall fungera för att det ska bli så bra som möjligt för Ert barn och vad som eventuellt inte fungerar för barnet.

Vi på förskolan kan ge dig viktig information om hur ditt barn har det i förskolan och om hur du själv kan bidra till en bra förskoletid för ditt barn. Ett gott samarbete mellan föräldrar och förskola är en förutsättning för att vi ska lyckas i vårt arbete.

Inskolning
Att börja i förskolan kan innebära stora förändringar för dig och ditt barn. Ditt barn bestämmer takten för hur lång tid inskolningen tar, men beräkna ca två veckor.
Under inskolningen har föräldrar och personal möjlighet att lära känna varandra och lägga grunden för ett gott samarbete.

Föräldramöte
Ni som föräldrar inbjuds under höstterminen till ett föräldramöte där ni får information om temaarbete och barnens olika aktiviteter m.m.

Utvecklingssamtal
Ni som föräldrar inbjuds till utvecklingssamtal. Under april- maj sker även ett utskolningssamtal för dem som ska börja i förskoleklass.

Luciafirande
Ni som föräldrar bjuds in till förskolan för att få se vårt luciatåg uppträda. En stunds trevlig gemenskap med övriga föräldrar.

Glögg-in
Ni som föräldrar bjuds in till lite jul-mys i närheten av första advent. Vi bjuder på glögg och pepparkaka vid lämning av barnet.

 

Drop-in/ vernisage
Vi bjuder in till vernisage en eftermiddag under maj/juni, där ni som föräldrar har en möjlighet till gemenskap när ni hämtar era barn. Då kan barnen visa er runt och berätta lite om vad vi har arbetat med under året.
 
 

KONTAKT

Ponnygatans förskola
Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Ponnygatan 24-28, Vänersborg

Rektor:
Åsa Carlson

Telefon:
0521-72 16 91

E-post:
asa.carlson@vanersborg.se