Hoppa till innehåll

 

Om Skördegatans förskola

På vår förskola har vi, detta läsår, som verksamhetsmål att arbeta för att öka och utveckla vår undervisning. En kompetensutveckling av personalen som gagnar alla barn genom att barnen ständigt får bättre förutsättningar att lära och utvecklas. Vår undervisnings fokus är i år teknik, naturvetenskap och språk.

Vi arbetar också med att synliggöra och se mångfald som en tillgång på förskolan och utgår ifrån att ”Olika är normen".

I kommunen har alla skolor och förskolor påbörjat en digitaliserings­process. Hos oss på Skördegatans förskola är detta i startgroparna och det skall bli spännande att se vad denna process innebär. Vår utmaning är att se till att undervisa våra barn så att de utvecklar och får med sig kunskaper, erfarenheter och förmågor för att bli digitala världsmedborgare i en föränderlig värld. Att alla barn känner hopp och får en tro på att de kan förverkliga sina drömmar.

På vår förskola finns sex arbetslag, ibland sju beroende på barnantal. Barngrupperna heter Myran/Björnen Ugglan/Räven och Fjärilen/Humlan. Haren är ett arbetslag som skapas vid behov beroende på antal barn som är inskrivna på förskolan.

I köket på Skördegatan tillagas maten av kökspersonalen.

Vi samarbetar över avdelningarna, öppnar och stänger tillsammans. Förskolans barn lär då känna varandra och all personal via utevistelsen på vår gård och andra gemensamma aktiviteter.

På förskolan arbetar vi efter läroplanen (Lpfö-98/16), de politiska målen och våra verksamhetsplaner.

Förskolan öppettider är 06.15 -17.30, men om behov föreligger öppnar förskolan 06.00.

KONTAKT

Skördegatans förskola
Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Skördegatan 1, Vänersborg

Rektor:
Åsa Carlson

Telefon:
0521-72 16 91

E-post:
asa.carlson@vanersborg.se