Hoppa till innehåll

Från ansökan till placering

Ni ansöker om plats på fritids för ert barn via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontakta oss om ni inte har möjlighet att ansöka via e-legitimation (BankID). Har ni som ska söka fritids skyddad identitet kontaktar ni oss direkt på telefontiden.
Ansökan görs till ett område, inte till en specifik skola. 

Ansökan
Logga in och markera det barn som ansökan ska göras för och välj alternativet "Ansökan barnomsorg". Kontrollera att uppgifterna som finns på er är korrekta, fyll i omfattning av tid, önskat område, vilken verksamhet ansökan avser (fritidshem). När ansökan är klar kan ni välja att få ett bekräftelsemail till den e-postadress som ni uppgett. 

Garantidatum
För fritidsansökningar finns inget garantidatum. När ansökan inkommer ordnas fritids snarast utefter era önskemål. Tänk på att lämna sysselsättningsintyg för att visa upp rätt till fritidsplatsen.

Placeringsbeslut
Placeringsbeslut skickas hem när placering är färdig. Vistelsetidsschema för barnet och inkomstuppgift för hushållet lämnas på e-tjänsten.

KONTAKT

Administratör barnomsorg
Emma Karvonen

Område
Centrum, Mariedal, Onsjö och Torpa/Tärnan
Enskild pedagogisk omsorg

Telefon:    
0521-72 14 79  

Administratör barnomsorg
Christina Nilsson

Område:
Blåsut, Brålanda, Frändefors, Mulltorp,Skerrud, Vargön, Väne-Ryr och Öxnered Pedagogisk omsorg Barn placerade i verksamhet i annan kommun

Telefon:
0521-72 14 79

Administratör
Therese Andersson

Område:
Enskild verksamhet i Vänersborgs kommun.

E-post, (gemensam)
barnomsorg@vanersborg.se