Hoppa till innehåll

 

Välkommen till Dalboskolan

Dalboskolans exteriör. Foto.

Dalboskolan ligger i Frändefors och är Vänersborgs kommuns enda högstadieskola utanför tätorten. Skolan är en i alla avseenden modern och funktionell skola som erbjuder en välkomnande, vänlig, uppmuntrande och trygg skolmiljö.

Skolan har kompetent, engagerad, relationsskapande, intresserad och lyhörd personal som i samverkan med hemmen arbetar för att varje individ ska utvecklas som människa, känna lust att lära och få förutsättningar att lyckas i sin strävan att utvecklas kunskapsmässigt.

 

Distansundervisning 210108

Information till vårdnadshavare på Dalboskolan:

Välkommen till vårterminen 2021.
Vi börjar med information från förvaltningschef Sofia Bråberg:

Hej vårdnadshavare,
Hoppas att ni alla har haft en fin jul och nyår och kunnat njuta av lite ledighet.
Tyvärr har covid-19 nu en stor allmän spridning i vårt område. Spridningen av smittan har ökat de senaste veckorna. Utifrån det mycket ansträngda smittläget har Smittskydd i Västra Götalandsregionen kommit med rekommendationen att alla regionens högstadieskolor bör övergå i distansundervisning. Denna rekommendation gäller till och med 24 januari och man hoppas att det ska ha en bromsande effekt på smittspridningen.
Utbildningsförvaltningen i Vänersborgs kommun har beslutat att följa rekommendationen från Smittskydd i Västra Götalandsregionen. Undervisningen för våra elever på högstadiet kom-mer därför att ske på distans under tidsperioden 11 januari-22 januari (två skolveckor).

För Dalboskolan innebär detta följande:
För att vi ska kunna genomföra distansundervisning behöver eleverna ha sina datorer hemma. De elever som har sina datorer hemma skall inte komma till skolan mellan 11-22 januari.

Planering för skolstartsdagen måndag 11 januari:

  1. Den elev som har sin dator hemma skall INTE komma till skolan om inte annat beslut kommer från mentor genom samtal.
  2. Den elev som behöver hämta sin dator gör detta på måndag morgon med ordinarie skolskjuts och går sedan hem.
  3. Den elev som behöver hämta sin dator och INTE kan ta sig hem kommer kunna vara i skolan fram till ordinarie skolskjuts går hem kl.15.30. Eleven går då direkt till sitt hemklassrum efter att hen hämtat sin dator i skåpet.

måndagens schema:
9.30-12.00 Bjuder klassföreståndare in till Teamsmöte för samtliga elever i klassen. Då kommer alla elever få information om hur undervisningen kommer gå till fram till 22 januari.

OBS! Det är obligatorisk närvaro för alla elever på Teamsmötet. Närvarokontroll sker för all undervisning.

Undervisning för tiden mellan 11-22 januari kommer som sagt vara distansundervisning och klassföreståndare informerar om hur detta går till på måndag morgon. Ordinarie skoltider gäller.

  • Elever erbjuds ordinarie skollunch. Dalboskolan kommer inte leverera mat, men eleven kan komma till skolan och äta om den har möjlighet. Viktigt att eleven håller avstånd i skolans lokaler.
  • Se fråga nedan

Elevens mentor kommer kontakta er vårdnadshavare idag fredag. Om ni har frågor så kontakta er mentor. OBS! det är eleven som kan komma in i skolan och hämta dator, inte vårdnadshavare

Med vänlig hälsning

Bjarne Ström med personal

KONTAKT

Dalboskolan
Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Ringaregatan 6, Frändefors

Rektor Dalboskolan
Bjarne Ström

Telefon:
0521-72 25 01

E-post:
bjarne.strom@vanersborg.se

Telefon exp:
0521-72 22 04

Telefax:
0521-72 22 02