Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Skolmaten i Vänersborg

I våra skolkök tillagas idag drygt 5000 lunchportioner varav ca 500 är specialkoster av medicinska skäl. Skolrestaurangerna erbjuder måltider enligt publicerad matsedel. Måltiderna skall grundlägga och främja goda kostvanor och vara vällagad och omväxlande samt ge eleverna ca en tredjedel av det dagliga behovet av energi- och näringsämnen enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

I Vänersborgs kommun serverar vi mjölk som dryck till lunch inom skola och förskola som delvis finansieras av Europeiska Garantifonden.

I skolrestaurangerna serveras två dagens lunch varav en rätt alltid är vegetarisk. Eleverna kan fritt välja mellan rätterna. Med reservation för att någon av rätterna kan ta slut.

Måltiden består av en kött- ,fisk- eller vegetarisk rätt samt potatis, ris eller pasta med undantag av de dagar då det serveras soppa eller annat alternativ. Till måltiderna serveras en salladsbuffé, bröd, smörgåsmargarin. Som måltidsdryck serveras mjölk och vatten.

Mer om Kostenhetens och våra mål ka ndu låsa om i broschyren Skollunchen en viktig måltid, justerad 2021.10.20.
Dokument "Skollunchen en viktig måltid"
Dokument Lättläst "skollunchen en viktig måltid"

Mjölk

I Vänersborgs kommun serverar vi mjölk som måltidsdryck inom skola och förskola som delvis finansieras av Europeiska Garantifonden.

Specialkost

Elever som av medicinska, skäl har behov av specialkost erbjuds eget alternativ. Har eleven behov av en specialkost eller annan avvikelse skickas en ansökan till oss.

Specialkostansökan hittar du här

EU-logotyp, Skolmjölken som vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kostenheten
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Kostchef:
Anna-Karin Svensson

Telefon:
0521-72 13 01

E-post: annakarin.svensson@vanersborg.se