Hoppa till innehåll

 

Vi vill att alla ska lyckas!

För dig som uppskattar hållbarhet, kvalité och gemenskap har vi arbetsplatser som ger dig ett betydelsefullt arbete, breda utvecklings­möjligheter och ett engagerande och inkluderande klimat. Vi får dig att känna dig välkommen, trygg och inspirerad.

Vårt uppdrag är att stötta våra barn och ungdomar så att de utvecklar och får med sig kunskap, erfarenhet och förmågor för att bli världsmedborgare i en föränderlig värld. Vi vill att de ska känna hopp och få en tro på att de kan förverkliga sina drömmar - vill du vara med?

Tillsammans skapar vi en bättre värld
förskola

Tillsammans har vi ett gemensamt uppdrag att ge alla barn bästa möjliga förutsättningar att lära, ha roligt och känna sig trygga. Vi vill skapa en pedagogisk verksamhet som väcker barnens kreativitet, där barnens lek och lärande får stort utrymme och där deras nyfikenhet står i centrum. Tillsammans med barnen har vi en hel värld att utforska!

Vi är måna om att alla, såväl barn som medarbetare, ska hitta sin naturliga plats här hos oss och ser därför våra förskolors olikheter som en enorm styrka. Hos oss hittar du flera pedagogiska inriktningar och allt från pedagogisk omsorg och små villaförskolor till stora moderna förskolor. Här ska det finnas något för alla.

Tillsammans arbetar vi för att olika ska vara normen.
Vi skapar ett bättre samhälle och en bättre värld.
Tillsammans gör vi bra bättre!

Vi förbereder eleverna för framtiden

grundskola och grundsärskola

Vårt gemensamma uppdrag är att skapa förutsättningar så att våra elever kan utvecklas så långt som möjligt. Vi vill att alla ska lyckas, var och en på sitt sätt.

Med en stor variation av personligheter, intressen och kompetens kan vi som medarbetare bidra till både verksamhetens och elevernas utveckling. Genom att uppmärksamma och utmana varandra i våra yrkesroller vill vi hitta nya spännande vägar för att inspirera och motivera våra elever i lärandet.

Trots våra olikheter har vi alla något väldigt viktigt gemensamt:
vi är stolta över vårt yrkesval och är ständigt på väg framåt.
Tillsammans gör vi bra bättre!

Trygghet för stora och små

fritids

När skoldagen är slut beger sig flertalet av våra elever ivrigt till fritidshemmet där de tas emot med öppna armar! Här lägger vi som personal ner vår själ för att ge barnen trygghet, glädje och en stark känsla av samhörighet.

Vi som arbetar på fritids har en otroligt viktig roll i barnens sociala utveckling. Vi är även väldigt måna om att ge barnen utrymme att utveckla sina intressen - hos oss ska både barn och medarbetare utvecklas och samtidigt ha riktigt roligt på vägen!

Tillsammans gör vi bra bättre!

Vi vill ge alla förutsättningar att må bra

elevhälsan

Vi på elevhälsan arbetar för att hjälpa och stödja våra barn och elever, men även till viss del personalen i deras funktion. Tillsammans kan vi vara stöd och bidra med värdefull kompetens för att alla inom vår organisation ska få förutsättningar att lyckas. Ett ganska viktigt jobb minst sagt!

Vi arbetar förebyggande och främjande – för alla barns bästa!
Tillsammans gör vi bra bättre!

Utvecklas här hos oss!

Som medarbetare hos oss ska man kunna växa lite varje dag! Vi arbetar för att alla ska få utrymme och förutsättningar att utvecklas både som person och i sin yrkesroll inom vår organisation. I dagsläget jobbar vi med kompetens­utveckling inom digitalisering och programmering för all vår personal, men vi erbjuder dessutom riktade utbildningar för både ledare och medarbetare bland annat i form av:

• Rektorsutbildning
• Lärledarutbildning
• Mentorprogram
• Karriärprogram

Tillsammans kan vi verkligen göra bra bättre!

Kanske möts våra vägar framöver?


Varmt välkommen till
barn- och utbildningsförvaltningen

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Nyfiken?

dags att röra på dig?

sugen på extrajobb?

praktik på gång?

Hör gärna av dig!