Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-03-22

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Vargöns Kammarorkester framför en konsert i Fors kyrka

Vargöns Kammarorkester. Foto: Olle Gustafsson. Bilden klickbar för större format.

Konserten i Fors kyrka söndag 24/3 kl 18.00 kommer att bjuda på verk av bl a Sibelius, Mozart, Händel och Vivaldi. Solister i Vivaldis dubbelkonsert för violin är Anne-Sofie Marcusson och Agnes Patriksson.

Vargöns Kammarorkester
består av ungdomar i åldrarna 15-20 år som spelar stråkinstrument och studerar på Musikskolan i Vänersborg och på spetsutbildningen MUV, Musikerutbildning Vänersborg, vid Birger Sjöberg-gymnasiet.
Orkestern startades på 1960-talet av violinpedagogen Sture Nilsson och har sedan dess inspirerat och fostrat många ungdomar att fortsätta med musiken som yrkesval, både som pedagoger och musiker.
Tidigare medlemmar som gått vidare med sina studier återfinns nu i många professionella orkestrar i Sverige exempelvis Kungliga Hovkapellet/Royal Swedish Orchestra, Kungliga filharmonikerna och
The National Orchestra of Sweden – Gothenburg Symphony Orchestra.
2003 tog Catarina Olsson över som dirigent och musikalisk ledare för Vargöns Kammarorkester.
Vargöns Kammarorkester gör regelbundet konserter runt om i vårt närområde och samarbetar ofta med olika organisationer, arrangörer, körer och föreningar.
Orkestern har även under åren deltagit i tävlingar och festivaler och tycker om att resa utomlands för att ge konserter både själva men även i samarbete med lokala orkestrar för att skapa nya kontakter, i de länder de reser till.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se