Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-06-09

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Kungligt pris till Vargöns Symfoniorkester

Vargöns Symfoniorkester med dirigent Anna Bornander vid Operagalan 2017. Foto: Olle Gustafsson. Klicka på bilden för större format.

Hans Majestät Konungen har ur Konungens Jubileumsfond beviljat Vargöns Symfoniorkester under ledning av Anna Bornander, 30 000 kr för sitt arbete och engagemang för ungdomar.

Musikskolan i Vänersborg har under många år bedrivit en musikskola och orkesterverksamhet utöver det vanliga. Trots att kommunen är förhållandevis liten producerar Musikskolan gång på gång unga musikanter till det professionella musikerlivet. Många musiker runt om i Sverige har sin bakgrund i Vargöns Symfoniorkester och Vänersborgs Musikskola.
Ungdomarna i Vargöns Symfoniorkester är engagerade, framåtdrivande och målinriktade på ett, för deras ålder, ovanligt sätt. Under de senaste åren har Anna Bornander tillsammans med Musikskolans fantastiska kollegor och dessa ungdomar deltagit i tävlingar, gjort operagala, otaliga konserter och framfört Chess in Concert i Vänersborgs Arena. Vi fortsätter oförtrutet vår utveckling under ledning under vår engagerade chef Inger Nordström.

Grattis säger vi, och Tack till Lions i Vänersborg som gav goda referenser.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se