Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-11-20

El Sistema-träff 13 november på Musikskolan

Musikskolan arbetar sedan några år tillbaka med elever i årskurs 2 utifrån El Sistema-konceptet.

Förutom det musikaliska lägger man stor vikt vid socialt samarbete. I år erbjuds aktiviteten på Brålanda skola, Frändeskolan, Rånnums skola och Tärnan – totalt 95 elever!

Grupperna träffas två eftermiddagar i veckan och spelar både instrument, dansar och sjunger tillsammans med Musikskolans och Danspoolens pedagoger. Då är man på sin egen skola, men en gång varje termin träffas alla på Musikskolan och musicerar och dansar med och för varandra.

Under denna höstträff delades eleverna från de olika skolorna in i tre grupper och varvade sång, dans och orkester. På så vis fick alla visa vad de lärt sig hittills och uppleva att tillsammans blir det roligare! I orkestern spelades både fiol, cello och blockflöjt där varje instrumentgrupp också fick spela solo. Danssalen med sina stora speglar verkade ge extra sprattel i benen och alla gick in med liv och lust i rörelserna. Sångernas texter satt som de skulle och stöttades av piano- och gitarrkomp. Efter två intensiva timmar – och självklart ett välbehövligt mellanmål – strömmade uppspelta elever ut till de väntande bussarna och lämnade nöjda och stolta pedagoger kvar på Musikskolan.

Text och foto: Gunvor Eriksson

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se