Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-05-09

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Orkesterbesök från Tjeckien

”Lär dig språket alla förstår” är en slogan Musikskolan använde flitigt på 90-talet. Under några dagar i början av maj fick Musikskolan besök av orkestern ZUS från Liberec i Tjeckien.

Vid en gemensam konsert i Fyrkanten, tillsammans med Vargöns Symfoniorkester och Vargöns Kammarorkester, blev vi än en gång påminda om att även om man pratar olika språk kan man kommunicera och skapa storslagen musik tillsammans.
Besöket var en vidareutveckling av ett utbyte mellan Liberec och Vänersborg som startade förra våren då Vargöns Kammarorkester reste till Liberec och träffade orkestern där. Utbyten av detta slag är betydelsefulla för både ungdomar och pedagoger.
Förutom konserten i Fyrkanten gjorde ZUS två skolkonserter, men de hann även med att se sig om lite i trakten. Sista kvällen bjöd kommunen på en middag tillsammans med de svenska orkestrarna innan det var dags för gästerna att resa hem igen.
Det goda samarbetet bäddar för ett fortsatt utbyte mellan orkestrarna.

Alla de tre medverkande orkestrarna avslutade tillsammans på scenen i Fyrkanten. Klicka på bilden för att se ett större format.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se