Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-05-21

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Framgång för Musikskolan i orkestertävling

I lördags avgjordes SM i ungdomsorkester vid festivalen MusikRUM i Västerås. Vargöns Symfoniorkester och Vargöns Kammarorkester visade framfötterna och tog hem en silvermedalj och en guldmedalj.

Det finns tre olika tävlingsklasser, olika nivåer, för varje orkestertyp. Både Symfoniorkestern och Kammarorkestern tävlade i den mest avancerade klassen i sina respektive kategorier. En oberoende jury, bestående av Per Borin och Håkan Johansson, bedömde så de tävlande orkestrarna utifrån följande kriterier: klang, intonation, nyans, frasering, rytm, teknik, uttryck och intryck.

Symfoniorkesterns tävlingsprogram:

L v Beethoven Uvertyr från Egmont
A Dvorak sats 4 ur symfoni nr 9 i e-moll
Dirigent: Anna Bornander

Kammarorkesterns tävlingsprogram:

E Grieg Preludium ur Holbergsviten
E Grieg Våren
D Wirén Preludium ur Serenad för stråkorkester
B Britten Frolicsome Finale ur Simple Symphony
Dirigent: Catarina Olsson

Symfoniorkestern fick 78 poäng, endast 2 poäng från guldmedalj och Kammarorkestern fick 90 poäng av 100 möjliga, vilket gav en guldmedalj. Juryn öste beröm över båda orkestrarna och framhöll Vänersborg som en förebild för andra kulturskolor i landet. Symfoniorkestern fick även hedersuppdraget att spela vid den stora avslutningskonserten och det var ett gäng mycket nöjda ungdomar som på söndagen satte sig på bussen för hemfärd.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se