Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-09-03

Öppen förskola i Frändefors

Familjecentralen Sirius startar en öppen förskola i Frändefors för att öka tillgängligheten för föräldrar och barn i den dalsländska delen av kommunen

Nu har Familjecentralen Sirius Öppna förskola börjat med att varannan fredag förlägga verksamhet i Frändefors. På detta sätt ökar tillgängligheten för de som bor i den Dalsländska delen av kommunen. Naturligtvis är alla kommunens föräldrar med barn som ännu inte börjat förskoleklass välkomna. I vår samverkan med Frändeskolan har vi fått möjlighet att bedriva verksamheten i Fritids Stjärnans lokaler varannan fredag 9.00-12.30.

Öppna förskolan erbjuder en mötesplats till föräldrar och barn för kontakt och gemenskap och en pedagogisk verksamhet där barn och föräldrar är delaktiga. I verksamheten träffs föräldrar som är föräldralediga eller på annat sätt är hemma med sitt/sina barn, det är kostnadsfritt och besökarna kommer och går som de vill under öppettiderna. Deltagarna erbjuds olika aktiviteter ex. måla, baka med lera, pyssla eller leka. Det finns även fika till självkostnadspris.

För Frändeskolan blir det ett sätt att utveckla och fördjupa samverkan med vårdnadshavare. I skolan är det viktigt att ha ett hälsofrämjande och förebyggande arbete och genom samverkan med Familjecentralen Sirius kan vi utveckla förtroende och tillit till skolans verksamhet och utveckling, även om barnen på Öppna förskolan är yngre än grundskoleåldern. Vi hoppas att många föräldrar med yngre barn kommer till Öppna förskolans verksamhet på Frändeskolan.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se