Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-01-28

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Byt karriär - bli ledare som gör skillnad för alltid!

Vänersborgs kommun söker dig som har minst 90 högskolepoäng i matematik, fysik, kemi, biologi eller teknik och vill utbilda dig till lärare.

Du anställs som lärare och studerar del av tjänsten, med full lön, inom Teach for Swedens ledarskapsprogram. Efter programmet är du behörig lärare – med erfarenhet av att motivera och utveckla människor som kommer att minnas dig för resten av sina liv. Det blir den tuffaste och den mest tacksamma ledarskapsutmaning du antar.

Under två år arbetar du med högstadieklasser som behöver ledare som kan tända gnistan och leda framåt. Du arbetar som ordinarie lärare, får full lön, läser in en lärarexamen på distans, får löpande personlig ledarutveckling samt mentorskapsutbyte med andra ledare.

Idag finns det redan två lärare i Vänersborgs kommun som har omskolat sig genom Teach for Sweden från att arbeta som civilingenjörer. Det är Henrik Åkerlund och Carl Jansson.

- Jag valde att söka till Teach for Swedens program i hög grad för att man får göra en samhällsinsats. Det är, för mig, mer meningsfullt än att arbeta med teknisk utveckling i privata företag, säger Carl Jansson och fortsätter:

- På mina tidigare arbeten visste jag ofta exakt hur dagarna skulle se ut i förväg. Som lärare har jag alltid arbetat fram en plan för lektionerna, men i och med att man arbetar med uppemot 30 individer i taget blir det inte alltid som man tänkt sig, så man behöver improvisera. Det innebär att det för mig är en större utmaning att vara lärare, och att man behöver lära sig yrket genom att praktisera det, liknande ett hantverk."

Ansökningstiden går ut 28 februari 2020 och programmet börjar sommaren 2020.

Vill du veta mer om hur Vänersborgs kommun arbetar med Teach for Sweden? Kontakta tomas.granat@vanersborg.se.

Läs mer och ansök senast den 28 februari via www.teachforsweden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se