Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-12-30

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Byt karriär - bli en ledare som gör skillnad för alltid!

Vänersborgs kommun söker dig som vill utbilda dig till lärare och har minst 90 högskolepoäng i matematik, fysik, kemi, biologi eller teknik.

Deadline för lärarutbildningen på Teach For Swedens ledarskapsprogram är den 28 februari 2021 och programmet börjar sommaren 2021.

Om du blir antagen anställs du som ordinarie lärare med full lön på högstadiet. Deltid på distans läser du samtidigt in en lärarexamen genom Teach for Swedens ledarskapsprogram. Under tiden får du löpande personlig ledarskapsutveckling samt mentorskap av erfarna ledare.

Efter programmet är du behörig lärare – med erfarenhet av att motivera och utveckla människor som kommer att minnas dig för resten av sina liv. Eleverna behöver ledare som kan tända gnistan och förbereda dem för det kommande arbetslivet! Det blir den tuffaste och mest givande ledarskapsutmaning du antar.

Idag finns det redan två lärare i Vänersborgs kommun som har omskolat sig genom Teach for Sweden från att arbeta som civilingenjörer. Det är Henrik Åkerlund och Carl Jansson.

– Jag valde att söka till Teach for Swedens program i hög grad för att man får göra en samhällsinsats. Det är för mig mer meningsfullt än att arbeta med teknisk utveckling i privata företag, säger Carl Jansson och fortsätter:

– På mina tidigare arbeten visste jag ofta exakt hur dagarna skulle se ut i förväg. Som lärare arbetar jag alltid fram en plan för lektionerna. Men i och med att man arbetar med uppemot 30 individer i taget blir det inte alltid som man tänkt sig, så man behöver improvisera! Det innebär en större utmaning att vara lärare och man behöver lära sig yrket genom att praktisera det, liksom ett hantverk.

Vill du veta mer om hur Vänersborgs kommun arbetar med Teach for Sweden? Kontakta tomas.granat@vanersborg.se.

Här kan du ansöka på Teach for Swedens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se