Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-02-23

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Fjärr- och distansundervisning för alla på högstadiet 1-5 mars

Veckan efter sportlovet kommer alla elever att studera heltid på distans. Det är en ändring av tidigare beslut.

Smittskydd i Västra Götaland publicerade 2021-02-21 ny information gällande distansundervisning för högstadier och gymnasieskolor under veckan efter sportlovsveckan.

Anledningen är de senaste dygnens rapporter om smittspridning på fjällorterna samt förekomst av den brasilianska virusmutanten i en region i Sverige. För att minska smittspridningen i vår region rekommenderas fjärr- eller distansundervisning i högstadier och gymnasieskolor i Västra Götaland.

Utifrån denna information har Vänersborgs kommun beslutat att våra kommunala högstadieskolor kommer att bedriva undervisning helt på distans under vecka 9. Därefter kommer undervisning att bedrivas med distansundervisning för upp till en årskurs i taget under perioden 8–12 mars 2021 (vecka 10). Årskurserna turas om med att en i taget ha distansundervisning.

Återgång till att bedriva närundervisning i ordinarie undervisningsform på plats i skolorna planeras till måndagen den 15 mars.

Beslutet gällande distansundervisning gäller inte för de elever som går i grundsärskolan eller de elever som rektor bedömer ha behov av närundervisning på platts. De går till skolan som vanligt.

Berörda elever och vårdnadshavare har fått information via lärplattformen InfoMentor, och kommer att få information från respektive skola.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se