Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-12-01

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Bli en ledare som gör skillnad - på riktigt

Benny Albertsson utbildar sig till lärare via Teach for Sweden.

Vänersborgs kommun söker dig som har minst 90 högskolepoäng i matematik, kemi, fysik, biologi eller teknik, och som nu vill utbilda dig till lärare.

Detta är möjligt genom ledarskapsprogrammet Teach for Sweden, som innebär att du studerar till en lärarexamen på deltid och distans. Du är också garanterad en anställning på en högstadieskola i kommunen där du arbetar under tiden du studerar, med full lön under hela studietiden.

Programmet pågår under två år, och efter avslutad utbildning är du behörig lärare, med erfarenhet av att motivera och utveckla människor som kommer minnas dig för resten av livet.

En av dem som just nu studerar till lärare via Teach for Sweden är Benny Albertsson.

- Det bästa med läraryrket, det är helt klart barnen. Det låter som en floskel, men är helt sant. När man märker att man gör skillnad för barnen, det känns stort. Det är också ett bra upplägg med att arbeta och studera samtidigt. Det man lär sig teoretiskt via utbildningen, kan man pröva i praktiken direkt, säger Benny.

Han har inte ångrat en sekund att han bytte civilingenjörsyrket mot läraryrket. Och på frågan vad han skulle vilja skicka med till dem som funderar på att söka, svarar han:

- Känner man att man vill göra skillnad, och tror på barns framtid och att kunna tillgängliggöra en bra framtid för dem, så är det precis det här man ska göra. När man arbetar såhär direkt där behovet finns, så märks det verkligen att man gör skillnad.

Sista ansökningsdag till programmet är den 28 februari 2022, och programmet börjar under sommaren 2022.

Läs mer om Teach for Sweden och ansök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer om hur Vänersborgs kommun arbetar med Teach for Sweden? Kontakta tomas.granat@vanersborg.se

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se