Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-03-11

Första spadtaget för Holmängenskolan

Idag den 11 mars togs första spadtaget för Holmängenskolan, en ny skola på Holmängsområdet bredvid Regionarkivet i Vänersborg

Spadtaget togs av från vänster i bild: Gunnar Henriksson, 1:e vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Ann Nyqvist, verksamhetschef F-6, Sofia Bråberg, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, Bo Carlsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke Sverige AB och Thomas Johnsson, projektledare på Vänersborgs kommun med barnen Lily och Loui. Det var en nöjd skara som tog det första symboliska spadtaget.

- En ny skola indikerar en framtidstro och det indikerar också att vi tror att utbildning i lämpliga lokaler är väldigt viktigt. Det här vi bygger är i första hand för barnen! Men för att få barn att trivas i skolan ska vi också ha lokaler där personalen trivs. Framtidstro behöver vi i dessa dagar och det är härligt att bygget nu kommer igång, säger Bo Carlsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Holmängenskolan kommer att byggas i trä och ha plats för 525 elever i klasserna F-6. Skolan beräknas att tas i drift höstterminen 2024 och i planerna ingår också en gymnastiksal. Byggnationen är ett samarbete mellan Vänersborgs kommun och Serneke Sverige AB.

Läs mer om Holmängenskolan

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se