Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-05-03

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Mulltorp skola och förskola är nu invigda

Med såpbubblor, bandklippning och trumpetfanfar åter- och nyinvigdes Mulltorp skola och förskola under måndagseftermiddagen.

En invigning som har fått skjutas upp två år på grund av coronapandemin. Nu blev den äntligen av och med pompa och ståt fick elever, föräldrar och personal inviga en skola som har fått nya kläder och en förskola i helt nya lokaler.

- Jag är jätteglad över den här renoveringen och det ska bli så kul att se hur fint ni har fått det, sa Sofia Bråberg, förvaltningschef för Barn och utbildning, innan bandet klipptes.

På Mulltorp skola går 54 elever i klasserna F-6 och på förskolan 18 barn. Skolan byggdes 1930 och är en Vänersborgs kommuns äldsta skolor som ännu är i bruk. Förskolan har gått från den trånga och nu rivna lärarbostaden till nya, fräscha och större lokaler, vägg i vägg med skolan.

- Satsningen kom till för att det finns ett stort engagemang i bygden. Det är viktigt att ha bra skolor även på landsbygden, säger Bo Carlsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Under invigningen blev det allsång med de allra vackraste och mest kända vårsångerna och bandklippning, som gjordes av kommunfullmäktiges ordförande Annalena Levin, eleverna William Tångne och Anne Mette Düringhof samt kommunalråd Mats Andersson.

Rektorerna Mattias Larsson, Yvonne Åsberg och Sandra Roos

Rektorerna Mattias Larsson, Yvonne Åsberg och Sandra Roos.

Mulltorps nya förskola
Bild på Mulltorp skola
Musikläraren ledde och spelade vårallsångslåtar

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se