Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-08-28

Feststämning när Öxnered skola invigdes

Himlen fylldes av färgglada ballonger och sång av både skolbarn och personal. Och så hölls det förstås tal.

- Det har byggts bostäder och gjorts plats för människor i kommunen, och då behövs det också skolor. Att stå här på invigningen… en skola är framtidstro! sa den nöjde Bo Carlsson, Barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Sofia Bråberg som är förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen fortsatte:

- Wow, vilken fantastisk skola och skolgård! Jag vill först och främst rikta ett stort tack till alla politiker som gjort det här möjligt! Det är en jätteinvestering. Och så vill jag säga ett oerhört stort tack till Serneke och alla underentreprenörer, för det har fungerat jättesmidigt. Vi har också haft ett fint samarbete internt i kommunen. Det är otroligt viktigt att barn och elever får vistas i en härlig miljö för att både känna sig glad och trygg när man är i skolan, och att det också möjliggör att kunna lära sig så mycket som möjligt. Så till alla er elever och skolpersonal; grattis!

Jens Widman, platschef på Serneke, kallas av skolbarnen för Bygg-Jens. Han är populär och blev kung för dagen då två barn till och med hade gjort en kungakrona åt honom!

- Det var lite otippat det här, men tackar jättemycket för den fina kungakronan och samarbetet med verksamheten under hela byggtiden. Tack ska ni ha!

Vid skolan finns en ny metallskultptur som konstnären Per Granström har skapat. Han berättade att den är en vindflöjel med Öxnered skolas fyra ledord ansvar, flexibilitet, motivation och tillit.

Även de nuvarande rektorerna Linda Forssén och Carina Karlström samt de tidigare rektorerna Elisabeth Sterner och Lena Boman Felkeborg höll tal om hur glada de är för att Öxnered skola nu har så fina lokaler som är bättre anpassade till modern undervisning.

Hedersuppdraget med att klippa bandet gjordes av Måns i årskurs fem och eleverna jublade. Måns var en av eleverna som var med och tog det första spadtaget för tre år sen.

Som avslutning sjöng skolpersonalen bland annat Öxneredssången till melodin för ”Eloise”, Serneke bjöd alla barnen på glass, och kommunen på fika. Många passade också på att gå runt och se de fina lokalerna.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se