Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Våra rum i Timjans lokaler

I Timjans lokaler finns det fyra olika rum. Här får du mer information om varje rum.

Banksy - Timjans stora skapandeverkstad

Bak om bilden finns det vita skåp. Framför skåpen står en klädställning med vita tshirtar samt tygväskor. På varsin sida av klädställningen står två ungdomar. Framför klädställningen står ett rött bord med stolar av ljus trä. På borden finns det olika skapande material i form av A3 papper, akrylfärg, penslar och grönsaker. 

Skapandeverkstaden Banksy är Timjans andra skaparverkstad.
Banksy är ett rum i större skala. Här finns arbetsytor för dig i form av stora bord och flera stolar. Rummet är utrustat med en screentryckverkstad, färger, canvastavlor och massa kreativt material!

Här finns utrymme för dig att arbeta på större projekt eller testa nya tekniker. Belysningen i salen är dimbar & anpassad för arbete.

I Banksy får man vara 15 personer.

Vem är Banksy?

Banksy är en (eller en grupp) anonym engelsk graffiti-konstnär. Hans graffitiverk görs med stenciler och dessa målar han på väggar, broar, dörrar mm på platser över hela världen.

Hans verk är oftast politiska och sociala och än idag är hans identitet hemlig.

Hilma - Timjans lilla skapandeverkstad

Bilden visar ett rum. På väggen sitter massa affischer öppna, framför väggen står en svart stor fåtölj. Centrerat i bilden finns ett runt grått bord men papper på. Runt om bordet står det gröna stolar med hjul. På vänster sida av bilden står en vitbokhylla med böcker i.  

Skapandeverkstaden Hilma är en av Timjans två skapandeverkstäder. Hilma är ett skaparutrymme där koncentrationen får ta plats.

I Hilma är ljudnivån lägre och det finns möjlighet att i en lugnare miljö sitta och arbeta ostört i en liten grupp eller själv vid överenskommelse. Belysningen är dimbar och anpassad att arbeta i.

Saler är utrustad med bord, stolar, textiler, böcker, material för kollage, pinmaskin mm.

I Hilma får man vara 6 personer.

Vem är Hilma?

Hilma af Klint var en svensk konstnär och pionär inom abstrakt konst.

Studio Mimmi - Timjans musik- & poddstudio

Bilden visar Timjans musikstudio. Centrerat i bilden står ett grått skrivbord med två gråa stolar framför. På skrivbordet står det en dator, två monitorer, ett ljudkort, två poddmicar, tangentbord och datormus. På höger sida av bilden ser du en brun dörr som står öppen in till micbåset. På vänstersida finns en vit tavellist med böcker på. Under tavellisten är två affischer från tidigare hiphopfestivalen upphängda.

I Timjans studio finns utrustning för inspelning. Med separata mikrofoner anpassade för sång eller poddande finns möjlighet att skapa precis som du själv vill.

Vi har studioutrustning och programmet Logic X pro. Här kan du skapa egen podd, elektronisk musik eller varför inte skapa egna beats?

För att ta del av Timjans studio behöver du ha Timjans studiokort. Studiokortet kan du ordna på våra öppettider. Efter du har ett eget studiokort så kan du boka studion 1h per öppettillfälle.

I studio Mimmi får man vara 3 personer.

Vem är Mimmi?

Mimmi är en av Timjans timanställda, även kallad timjis.

Space Newal - Timjans stora kreativa rum

Bilden visar ett stort rum. Bak i bilden finns det stora speglar. Över speglarna hänger det svarta högtalare. I taket finns en grå strass. Bak på högersida av bilden står en stor grå projektorduk. På vänstersida av bilden finns en ljus rosa ljudabsorvent. Bredvid ljudabsorventet finns ett högt bord med fyra stolarna. Bordet och stolarna är i ljust trä med rosa detaljer. På högersida om bordet finns en hängande växt. 

Space Newal är ett stort rum som är anpassad att göra större aktiviteter i. Det är en multifunktionell sal utrustad med bla ljudanläggning & mikrofon. Salen är också utrustad med dansspeglar och dansmattor för dig som vill dansa själv eller i grupp.

Space Newal lämpar sig för mellanstora grupper till mindre publik. Oavsett om du har en workshop, mindre framträdanden eller ett uppstartsmöte.
Rummet har också en stor projektorduk och flera saccosäckar. Rummet används gärna av filmklubben att kolla film i!

Det finns dessutom bord i olika höjder samt stolar vilket ger möjlighet att anpassa rummet efter olika aktiviteter.

I Space Newal får man vara 70 personer.

Vem är Newal?

Newal är en av Timjans timanställda, även kallad timjis.

Ungdomarnas egna gallerivägg

Bilden visar Timjans gallerivägg. Väggen är vit och högst upp på väggen står det Gallerivägg med svart stil. På väggen finns det flera papper uppsatt som föreställer ramar med människor i. 

Timjan har också en egen gallerivägg där du mellan 13-25 år kan hänga upp din egna utställning!

Vill du hänga upp dina kreativa verk? Prata med någon av oss i personalen så hjälper vi dig!
Vi kan ordna med en liten vernissage men ansvarar inte för någon försäjlning.

Måtten på galleriväggen är:
Höjd: 251 cm
Bredd inom kabel: 303 cm
Bredd vänster om kabel: 128 cm
Bredd höger om kabel: 138 cm

Korta sidoväggen höger om galleriväggen: 251x184 cm

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 mars 2024