Gå till innehåll

Verktygsfält

Trafikljus stängs av

Exempelbild för nyhet

Tre trafikljus utmed Edsvägen har skadats och stängs tillfälligt av för reparation.

Just nu pågår ett arbete med att bygga en ny tingsrätt på Belfragegatan. I samband med grävarbeten har trafikljus skadats och kommer att behöva stängas av. Detta gäller trafikljusen vid Edsvägen/Norra Järnvägsgatan, Edsvägen/Belfragegatan och Edsvägen/Vänerparkens vårdcentral. Dessa tre trafikljus behöver vi stänga av helt för reparation från och med idag torsdag den 22 februari. Reparationen beräknas vara klar under vecka 9.

Samtliga övergångsställen på sträckan blir i och med detta obevakade. Det innebär att du som kör ett fordon ska lämna företräde för gående som korsar eller är på väg att korsa körbanan. För att förtydliga ytterligare vad gäller övergångsstället vid Vänerparkens vårdcentral, sätter vi upp extra ”Herr Gårman”-vägmärken.

När trafikljus stängs av, gäller i första hand de vägmärken som finns på platsen och därefter trafikregler i den ordningen. Det kan också vara bra att veta att Edsvägen/Belfragegatan är avstängd för all trafik förutom byggtrafik en tid framöver, så välj en annan väg.

Visa hänsyn till varandra, håll avstånd, ha ögonkontakt och släpp fram varandra så får vi ett bra flöde i trafiken och en säker trafikmiljö under tiden som reparationen pågår. Du som känner dig osäker och har möjlighet, välj gärna en annan väg den närmaste veckan!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 februari 2024