Gå till innehåll

Verktygsfält

FrukostForum 16 maj

Exempelbild för nyhet

Aktuella ämnen, spännande gäster och nätverk för näringslivet i Vänersborg. Torsdag 16 maj är det dags för vårens sista FrukostForum, den här gången i Kulturhuset Vänersborg. Varmt välkommen med din anmälan!

När det är dags för vårens sista FrukostForum träffas vi i Kulturhuset, Vänersborg. Morgonen bjuder på ett blandat program med fokus på affärsutveckling, grön omställning och stadsplanering - både ur ett historiskt och framtida perspektiv.

Konferencier Erik Torstensson guidar oss genom programmet, tillsammans med vår kommundirektör Lena Tegenfeldt som sitter med i morgonens panel.

Martin Staude, stadsarkitekt i Vänersborgs kommun, presenterar Byggnadsvårds- och arkitekturpriset som lanseras i början av maj. Dessutom berättar Martin om det intensiva arbetet med stadsplanering, med fokus på centrumutveckling. Vi får en uppdatering om vad som händer med planarbetet för Hamngatan och stråkutvecklingen för Sundsgatan och Köpmansgränd. Vilken betydelse har kopplingen mellan Kulturaxeln och Sundsgatan för en sammanhållen stadskärna och hur ser det ut framåt?

Det blir också en historisk tillbakablick när Peter Johansson, museichef för Vänersborgs museum, berättar om Kulturaxeln och dess historia som Vänersborgs ursprungliga centrum.

Almi Företagspartner Väst har som uppdrag att investera i företag som vill och kan växa. Genom lånefinansiering och affärsrådgivning är Almi med och möjliggör företags hållbara tillväxt. Affärschef Elin Stark och rådgivare Malin Stalfors, berättar om hur Almi kan hjälpa dig och ditt företag att växa och utvecklas, eller ta första steget för en hållbar omställning.

Klimatklivet är ett investeringsstöd för grön omställning som kan sökas av företag, regioner, kommuner och organisationer i hela Sverige. Samordnare Helena Sandmer och handläggare Ylva Fredriksson, båda från Länsstyrelsen, förklarar vilken typ av åtgärder som man kan söka stöd för och hur det kan bidra till att utveckla er verksamhet.

Dessutom; Ingrid Lindkvist, projektledare Industriell symbios, ger oss en kort uppdatering och sammanfattning av projektet som går mot sitt slut.

Det kommer som vanligt finnas möjlighet att diskutera såväl bygglov som upphandling med våra kommunala representanter.

Var: Kulturhuset Vänersborg
När:
16 maj kl. 08.00 - 09.30
Hur: Anmäl dig via länken nedan - helt kostnadsfritt.

https://app.emarketeer.com/ext/form/entry.php?m=380838ada40ed2de76c5f650fe9919cac2e0a0f&Origin=Direct Länk till annan webbplats.

Varmt välkomna!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 april 2024