Hoppa till innehåll

 

Vänersborg Jazz Academy

Bildbeskrivning: Bild på Saga som spelar trummor på Jazzkurs Vänersborg 2020

Läs mer om våra kurser HÄR

Talangutveckling för unga musiker inom jazz och improvisation i Vänersborg. Vänersborg Jazz Academy är unik i Sverige. Vi har etablerat oss som ett kvalitativt, nationellt, centrum för fortbildning och kursverksamhet inom jazz och improvisation och vi växer hela tiden.

Vänersborg Jazz Academy erbjuder kurser för jazzmusiker, 13 år och uppåt. Vi har tre olika kurstyper samt en mentorsstruktur och program som utgår deltagarens nuvarande nivå och leder den vidare i utvecklingen, mot t ex högre utbildning och kommande professionellt musikerliv inom jazz och improvisation. Vi jobbar för att stärka jazzen i Sverige, för att säkra den höga nivå vi håller internationellt och för att komplettera befintliga musikutbildningar, på gymnasium, folkhögskola och högskola.

Publika framträdanden i Vänersborg gör två gånger om året. Som en del av stadsfesten AQUA BLÅ, där vi under Hamngatans visfestival har en punkt som heter Vänersborg Jazz Academy presenterar unga musiker, där ungdomar vi har coachat och är på väg ut i musikerlivet får göra en konsert i egen regi. Vi är också en del av endagsfestivalen Jazzfest Vänersborg, som drivs av Vänersborgs Musikförening. Festivalen inleds med avslutningskonserter av deltagare från Jazzkurs Vänersborg.

Följ oss på sociala medier
Facebook: www.facebook.com/vanersborgjazzacademylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: www.instagram.com/vanersborg_jazzacademylänk till annan webbplats

foto: Olle Gustafsson

Bildbeskrivning: Undervisning på Jazzkurs Vänersborg 2020. Xander Hou spelar bas för gästlärare Putte Johander.
Bildbeskrivning: Ensembleundervisning där Emanuel och Adam spelar gitarr och bas på Jazzkurs Vänersborg 2020

KONTAKT

Verksamhetsledare jazz/improvisation
Anna Lundqvist

Telefon:
070-164 94 44

E-post:
anna.lundkvist@vanersborg.se